Natació

Villaécija completa un doblet als 400 i 800 metres als Campionats de Catalunya

El Campionat de Catalunya de natació ha tingut tres grans protagonistes. Els grans favorits, Érika Villaécija, Aschwin Wildeboer i Eduard Lorente han respost a les expectatives. Villaécija segueix en plena forma en imposar-se en la final dels 400 lliures, després de guanyar en la prova dels 800. També ha estat el moment, però, de confirmar l'ascendent de les noves figures.

Actualitzat
Després d'aconseguir ahir la tercera millor marca de l'any en els 800 metres lliures, Érika Villaécija ha seguit avui la seva exhibició en el Campionat de Catalunya amb la victòria en els 400 lliures. La nedadora del Club Natació Sant Andreu ha protagonitzat un bonic duel amb Arantxa Ramos, i s'ha acabat imposant amb un temps de 4 minuts 10 segons i 27 centèsimes, la setena millor marca mundial de l'any. També ha fet bons els pronòstics Aschwin Wildeboer, en imposar-se amb autoritat en la final dels 200 esquena, amb un temps d'1.59.11, la vuitena millor marca mundial de l'any, però encara lluny del rècord d'Espanya de Martín López Zubero, que aspira batre, 17 anys després.

Als 32 anys, Eduard Lorente s'ha acomiadat del Campionat de Catalunya amb un nou títol, el dels 100 metres lliures, una prova que continua dominant amb autoritat. L'esprínter del Club Natació Sabadell s'ha adjudicat el títol més veterà, i Eduard Galdeano, el més novell. Amb només 16 anys, la jove promesa del Club Natació Tarraco s'ha proclamat campió de Catalunya de 200 papallona i ha fregat el rècord dels campionats, demostrant, un cop més, que té al davant un futur esplendorós.
Anar al contingut