Rafael Nadal, amb cara de pomes agres (EFE)
Esports

Rafa Nadal: "No em trobo llest per jugar al màxim nivell"

El tenista mallorquí anuncia que es retira del Masters 1000 d'Indian Wells

Redacció Esport3Actualitzat

El debut de Rafa Nadal al torneig Masters 1000 d'Indian Wells es farà esperar. Tan sols quedaven unes hores per començar el duel contra el canadenc Milos Roanic quan el malloquí va anunciar que es retirava.

"És amb molta tristesa que m'he de retirar d'aquest fantàstic torneig. Tots saben com m'agrada aquest lloc i com m'agrada competir aquí a Indian Wells."

El de Manacor, que accedia al quadre principal amb rànquing protegit i havia de debutar dijous contra el canadenc Milos Raonic, renuncia a un torneig que va guanyar tres vegades a la seva carrera.

És el segon any consecutiu en què Nadal no competeix a Indian Wells. L'últim partit oficial de Nadal es remunta al 5 de gener a Brisbane, quan va patir una microruptura muscular. La seva plaça al quadre principal d'Indian Wells la prendrà Sumit Nagal, de l'Índia.

El motiu de la retirada

Rafa Nadal ha hagut de prendre, probablement, una de les decisions més complicades de la seva carrera professional. El tenista mallorquí ha tocat de peus a terra i no es veu capaç de competir al màxim rendiment al Masters 1000. I així ho ha dit:

"He estat treballant molt i entrenant, i tots sabeu que he fet una prova aquest cap de setmana, però no em trobo preparat per jugar al màxim nivell en un esdeveniment tan important."

"No és una decisió fàcil. De fet, és molt dura, però no em puc mentir a mi mateix i mentir milers d'aficionats. Us trobaré a faltar i estic segur que aquest torneig serà un gran èxit."

Nadal, de 37 anys, havia disputat diumenge un partit d'exhibició a Las Vegas contra el seu compatriota Carlos Alcaraz, amb un bon nivell de forma i en què va caure tot i anul·lar cinc boles de partit.

Badosa, també de baixa

El torneig també ha perdut Paula Badosa, campiona a Indian Wells el 2021, que ha renunciat per lesió a poques hores del seu debut contra Ashlyn Krueger. Badosa ha donat les gràcies a la seva afició pel suport.

"Sento molt que hagi de retirar-me del meu torneig favorit. Ho vaig intentar tot per jugar, però no va ser suficient. Estic tenint un període complicat amb les lesions, però lluito cada dia per tornar com més aviat millor."


Badosa no competeix des del 19 de febrer a Dubai, quan va caure contra la suïssa Lulu Sun.

 

Les llàgrimes de Badosa a Dubai en no poder continuar jugant (WTA)
Anar al contingut