Motociclisme

Jorge Lorenzo compleix els pronòstics i es proclama campió del món dels 250 cc

Jorge Lorenzo ha complert els pronòstics i s'ha proclamat campió del món de 250 cc en l'última prova del Mundial, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana. El circuit de Xest s'ha vestit de gala per donar suport al nou campió de 19 anys, que ha acabat quart i ha sumat els punts suficients per assegurar-se el títol, ja que el seu màxim rival, l'italià Andrea Dovizioso, només ha estat setè. El mallorquí s'ha convertit en el segon pilot més jove de la història, després de Dani Pedrosa, que guanya el títol del dos i mig.

Actualitzat

Jorge Lorenzo ha complert aquest diumenge al circuit de Xest el somni que tenia des dels 15 anys, proclamar-se campió del món de motociclisme. El pilot mallorquí afrontava l'última cursa de la temporada, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, amb 13 punts d'avantatge sobre l'italià Andrea Dovizioso i ho tenia tot a favor per adjudicar-se el títol. Lorenzo ha fet una cursa molt intel·ligent, sense prendre cap tipus de risc, i amb la col·laboració del seu company a l'equip Aprilia, Àlex Debon. El pilot de proves de l'escuderia italiana ha fet de tap a Dovizioso, que no ha tingut mai opcions reals de lluitar pel títol i finalment s'ha hagut de conformar amb la setena posició. Lorenzo ha acabat quart, ha sumat els punts suficients que necessitava per assegurar-se el campionat, i només creuar la línia d'arribada ha desfermat l'eufòria amb els mecànics del seu equip i amb els aficionats, que han omplert les graderies del circuit de Xest. El pilot mallorquí s'ha convertit en el segon més jove de la història, després de Dani Pedrosa, que guanya el títol en la categoria del dos i mig. El sanmarinès Alex de Angelis ha estat el guanyador de l'última cursa de la temporada, seguit per Roberto Locatelli i Héctor Barberà, que han completat el podi final.

Jorge Lorenzo, el perfil d'un campió del món

Lorenzo només té 19 anys, però des que es va enfilar a una moto als 3, ja es va convertir en tot un personatge. Nascut a Mallorca, el seu pare Chicho el va portar a córrer el campionat de minicròs, va ser campió del 93 al 97. El 98 va córrer la Copa Aprilia 50. Gairebé no s'aguantava a sobre de la moto, però corria com un desesperat i mostrava una agressivitat fora de sèrie amb uns avançaments al límit.Va ser campió de 50 i després en 125. Era un nen, però parlava com un professional.

El 2003 amb Derbi va aconseguir la seva primera victòria al Brasil, i el tercer lloc a Malàisia, però només va ser 12è a la general de 124. El 2004 va ser definitiu, tres victòries, feia volar la Derbi com ningú. A Assen era quart, i en l'últim gir es va posar primer amb unes maniobres al límit. Lorenzo té una última volta explosiva.

El 2005 va ser un any difícil, va fer el salt als 250 amb Honda i no va guanyar ni una carrera, mentre que Dani Pedrosa es proclamava campió. Tots dos mantenien una rivalitat molt forta a la pista. Va tenir massa caigudes i, fins i tot, va ser sancionat per excés d'agressivitat.

El 2006 va canviar d'aires. Se'n va anar a Aprilia i va escombrar al començament. Després, dues caigudes a Turquia i França i un quart lloc a la Xina el van descol·locar. A més, s'hi van afegir problemes personals amb el seu pare. Però Lorenzo va aixecar el vol, tan temperamental com sempre, però més fred, segur i concentrat que mai, va encadenar nou podis consecutius, entre els quals sis victòries.

Dani Amatriaín i Joan Llança, el seu mecànic de confiança, han estat determinants en l'èxit d'aquest corredor. Jorge Lorenzo, campió del món, assaboreix l'èxit i es prepara per passejar el títol la temporada que ve, que repetirà amb Aprilia, abans de marxar el 2008 a Moto GP.

Anar al contingut