Marc Gasol diu adeu definitivament a les pistes de bàsquet
Bàsquet

Marc Gasol anuncia la seva retirada definitiva de les pistes

El pivot deixa el bàsquet com a jugador per dedicar-se a la seva família i a la presidència del Bàsquet Girona

Redacció Esport3Actualitzat

Ha arribat el moment. El president i fins ara jugador del Bàsquet Girona, Marc Gasol, ha anunciat la seva retirada definitiva de les pistes. "És el moment de donar tot el que el bàsquet m'ha ensenyat", ha anunciat a través d'un emotiu vídeo en un acte al cinema Texas de Barcelona aquest dimecres.
 


Malgrat haver rebut propostes llamineres per continuar, Gasol ha assegurat que és el moment de "fer un pas al costat": "Vull invertir temps en la família, fer altres coses".

"És el moment correcte de deixar el bàsquet. Si hagués seguit jugant, hauria tingut conseqüències en el dia a dia greus."

El pivot ha reconegut haver passat per un "procés llarg i dur", i té el desig de centrar-se en la presidència del Bàsquet Girona i poder dedicar més temps a la seva família.
 


Amb 39 anys acabats de fer i després de 20 temporades en actiu, el jugador català, guanyador d'un anell de l'NBA i doble campió mundial, ha comunicat la decisió en una roda de premsa amb nombrosos mitjans de comunicació i un reduït grup de convidats i familiars.

Els missatges d'agraïment i homenatge són incomptables.

 

El retorn a Girona

Ara fa més de dos anys tothom estava pendent del retorn del Marc i hi havia moltes travesses. Per molts, la lògica era que fitxés pel Barcelona, que, segons havia comentat Joan Carles Navarro en petit comitè, l'esperava amb els braços oberts. Però el mitjà dels Gasol és un tipus especial i ja va deixar tothom bocabadat en decidir jugar a la LEB --un campió de l'NBA jugant a la LEB!-- i ajudar el seu equip, que estava lluny dels play-offs i que acabaria pujant de categoria després d'una final a 4 històrica a Fontajau. Aquest dimarts va publicar aquest vídeo.

Quan el club va anunciar el comiat de Salva Camps i el fitxatge de Fotis Katsikaris, Gasol ja va dir que parlaria del seu futur a final de mes. L'equip es trobava en una situació molt delicada que l'arribada de l'entrenador grec ha pogut revertir amb una convincent victòria davant d'un rival directe, el Granada. Ara les coses estan molt més tranquil·les.

Una carrera brillant

Marc Gasol tanca una extraordinària carrera que va començar en els júniors del Barça, d'on va passar al primer equip amb la mala sort que el seu entrenador llavors, Dusko Ivanovic, no va confiar en ell. Va fitxar pel Girona, on va retrobar la felicitat i va guanyar un títol europeu. El seu pas a l'NBA va ser espectacular. Va jugar onze temporades amb els Memphis Grizzlies, on va ser "all-star" i va ser declarat el millor defensor de la Lliga el 2013.

Va fitxar pel Toronto, on va guanyar l'únic títol de la franquícia amb una destacadíssima actuació. Amb la selecció espanyola ha viscut, amb el seu germà Pau i amb Ricky Rubio, la millor etapa de la seva història, amb campionats del món, d'Europa i medalles olímpiques incloses.

Aquests han estat els millors moments del pivot de Sant Boi de Llobregat:

 

Samarreta retirada?

Calia estar atents als Grizzlies i l'equip de Tennessee no ha trigat ni 24 hores a anunciar la data del seu homenatge: 6 d'abril de 2024, coincidint amb un partit contra els 76ers.

En Marc és un ídol a la ciutat d'Elvis Presley i el Sun Studio, i des de la franquícia ja han comentat en diverses ocasions que estan pendents del jugador per, arribats al cas, retirar-li la samarreta, que seria la traca final d'una carrera esplèndida, com ho ha estat la del seu germà Pau.

ARXIVAT A:
Marc Gasol
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut