Asbel Kiprop, celebrant la victòria al Mundial del 2015 (EFE)
Atletisme

Els Mundials de Pequín es tanquen amb la sorprenent Kènia en la primera posició del medaller

En l'últim dia de competició dels Mundials de Pequín, els Estats Units no han aconseguit superar Kènia i Jamaica en nombre de medalles d'or

Actualitzat

El kenià Asbel Kiprop s'ha proclamat per tercera vegada campió del món dels 1.500, al mateix estadi on va guanyar l'or dels Jocs Olímpics de Pequín del 2008. El seu compatriota Elijah Manangoi ha estat segon, davant del marroquí Abdelaati Iguider. En els 5.000 femenins, la guanyadora ha estat l'etíop Almaz Ayana després de fer l'últim quilòmetre en solitari. Dues companyes de selecció, Senbere Teferi i la campiona dels 1.500, Genzebe Didaba, l'han acompanyada al podi.

La final del salt d'alçada no ha estat l'esperat duel entre l'anterior campió del món a l'aire lliure, l'ucraïnès Bohdan Bondarenko, i el campió en pista coberta, el qatarià Mutaz Essah Barshim. El guanyador ha estat el canadenc Derek Drouin, que s'ha imposat en el desempat al mateix Bondarenko i al xinès Guowei Zhang. En javelina, l'or femení ha estat per a l'alemanya Kathrina Molitor.

El campionat s'ha tancat amb les victòries de Jamaica en el 4x400 femení i la dels Estats Units en el 4x400 masculí. Les jamaicanes han guanyat una prova que feia 14 anys que se'ls resistia, després de caure davant les nord-americanes el 2009 i el 2011 i ser desqualificades en primera ronda en el 2013. En el relleu masculí, Trinidad i Tobago ha liderat durant els 3 primers relleus per cedir davant la velocitat de LaShawn Merrit.

En el medaller final dels Mundials de Pequín, el sorprenent dominador ha estat Kènia (7 ors, 6 plates, 3 bronzes) al davant de Jamaica (7 ors, 2 plates, 3 bronzes). Per primera vegada en 24 anys, ni els Estats Units (6 ors, 6 plates, 6 bronzes) ni Rússia (2 ors, 1 plata, 1 bronze) han estat el país amb més medalles d'or. Els nord-americans veuen tallada la seva hegemonia dels cinc mundials anteriors. Espanya ha acabat amb només una medalla d'or, la de Miguel Ángel López en els 20 quilòmetres marxa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut