Vingegaard, immòbil esperant a ser atès
Ciclisme

La greu caiguda de Vingegaard, Roglic i Evenepoel fulmina els favorits a la Itzulia

El més malparat és el vigent vencedor del Tour, el danès Jonas Vingegaard, i Steff Cras que té diverses fractures i els pulmons perforats

Redacció Esport3Actualitzat

Els favorits a la victòria final de la Itzulia -la Volta al País Basc- han patit una greu caiguda en el descens del coll d'Olaeta, a poc més de 30 quilòmetres de l'arribada de la quarta etapa de la ronda basca. Un dels més perjudicats és el vigent vencedor del Tour, el danès Jonas Vingegaard.

El ciclista del Visma ha estat més d'un quart d'hora immòbil a terra abans de ser retirat en llitera per una ambulància. Se l'han endut amb oxigen i collar ortopèdic. El seu equip ha informat que està conscient i passant proves a l'hospital.

També n'ha patit les conseqüències el líder de la prova, Primoz Roglič, que ja arrossegava seqüeles d'una caiguda que va tenir aquest dimecres.


També ha hagut d'abandonar la cursa el belga Remco Evenepoel, vigent campió de contrarellotge. Evenepoel -que va caure en la contrarellotge que obria aquesta edició.

La caiguda ha afectat 12 corredors i davant de la gravetat de l'accident l'organització ha decidit neutralitzar l'etapa a 27 quilòmetres de la meta.

Finalment, l'organització de la Itzulia ha decidit suspendre la quarta etapa i només han disputat el triomf parcial els sis corredors que en el moment de l'accident s'havien escapat. El vencedor ha estat Louis Meintjes (intermarché - Wanty).

Louis Meintjes, guanyador de la quarta etapa de la Itzulia, la més accidentada (EFE)

Informe de greus lesions

La dramàtica caiguda múltiple a Itzulia ha deixat una llarga lista de ciclistes malparats. Pendents encara de Roglic, del qual només es coneix que ha patit abrasions, els últims comunicats mèdics informen que Remco Evenepoel ha patit una fractura de clavícula i d'escàpula. Jonas Vingegaard s'ha trencat la clavícula i vàries costelles. Jay Vine té una fractura cervical i dues a la columna toràcica, però sense afectació neurològica. Steff Cras ha estat el més malparat, amb els pulmons perforats, dues costelles trencades i fractura de vèrtebres.

Els ciclistes afectats estaran de ben segur diverses setmanes aturats, un trist balanç amb el Giro a punt d'arrencar i amb el Tour de França a 85 dies vista.

Anar al contingut