Josep Maria Fonalleras ha condensat una obra literària en un punt de llibre
Josep Maria Fonalleras ha condensat una obra literària en un punt de llibre
Girona

Els haikus de Josep Maria Fonalleras per al Sant Jordi més blanc-i-vermell

En aquesta diada, el Girona posa en circulació un punt de llibre amb dotze estrofes inequívocament gironistes de l'autor de "La sala d'estar és un camp de futbol", entre altres obres

Jordi Sunyer Capella

El creixement del Girona FC com a entitat no ha vingut acompanyat, malauradament, d'un augment de les activitats que vinculin el ric i potent món cultural gironí amb el futbol, a l'estil de les que organitza l'Athletic Club. Aquest Sant Jordi, però, el club blanc-i-vermell s'ha tornat a aliar amb l'escriptor Josep Maria Fonalleras, gironí i soci del Girona de llarguíssim recorregut, per a una iniciativa de luxe; un punt de llibre amb onze haikus i una tanka (les mètriques de la poesia tradicional japonesa) gironistes que el club regala a la botiga oficial de la Rambla durant tota la diada de Sant Jordi.

Una imatge recent de Josep Maria Fonalleras, al "Més 3/24"

Fonalleras, que ja ha publicat relats amb el Girona FC com a protagonista directe o indirecte, aquest cop ha cercat la inspiració en un altre escriptor futboler, una de les seves plomes de capçalera: Umberto Saba (1883-1957).

El poeta de Trieste es va convertir a la fe futbolística de manera tardana, però en va quedar fascinat i va acabar creant les "Cinque poesie sul gioco del calcio", alguna de les quals es va publicar pòstumament. Fonalleras, doncs, ha pres un xic de Saba per glossar l'ambient de Montilivi, Stuani, Míchel i la mateixa ciutat de Girona. Una peça de col·leccionista i qui sap si un punt de partida.

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut