El València arracona i tomba el Madrid en una remuntada que anima la part alta de la Lliga (2-1)

Cristiano Ronaldo ha marcat el vuitè gol de penal en Lliga, i Barragán i Otamendi han capgirat el marcador per als locals

El Reial Madrid ja no es imbatible tampoc en la Lliga. En un partit molt intens, el València, empès per una afició enardida, ha estat capaç de remuntar un partit que s'havia posat de cara per als blancs des del principi. Un triomf que referma les opcions de Champions per als "txe" i que dóna vida a la part alta de la classificació.

Cristiano Ronaldo ha avançat el Madrid de penal, assenyalat per mà de Negredo. La infracció ha existit, tot i que ha estat un contacte discret amb el braç. Prou per encendre tot Mestalla, que ha esperonat el seu equip per anar a buscar l'empat des del minut següent.

Els jugadors "txe" han atacat, però sense traça. Cap combinació ha arribat prou a prop de Casillas per inquietar-lo, mentre els seus companys baixaven la intensitat com si veiessin el partit tancat amb l'1 a 0. L'ocasió més clara de la primera part ha estat una fuetada d'André Gomés des del límit de l'àrea que ha fregat la base del pal esquerre dels blancs.

A la segona part, el València ha insistit, pressionant encara amb més fe. Les aproximacions s'han fet constants, però el gol ha arribat de rebot: un xut de Barragán que no semblava perillós per a Casillas ha trobat el taló de Pepe i ha entrat pel cantó oposat al que el porter havia decidit per llançar-se.

A partir d'aquí ha estat impossible que l'equip "merengue" sobrevisqués. Els locals han tingut vint minuts molt incisius. El gol de la victòria valencianista ha arribat al 64, de córner, amb un salt prodigiós d'Otamendi que ha superat de cap l'esforç de tot un especialista com Sergio Ramos. I el marcador encara es podia haver ampliat en una jugada de combinació de mitja dotzena de tocs que han ensorrat la defensa madridista. Inexplicablement, Barragán ha acabat perdonant, tot sol, davant Casillas.

Ancelotti ha aconseguit desactivar la maquinà valenciana amb l'entrada de Khedira i Jesé, per James i Bale. El mig alemany ha donat més consistència als madridistes, que en els últims quinze minuts s'han llançat a buscar l'empat. Un parell de mans d'Alves i una bona dosi de sort ho han impedit.

Aquesta és la segona derrota consecutiva del Reial Madrid després de l'encaixada contra el Milan (4-2) a Dubai i que va posar fi a una ratxa de 22 victòries seguides.