Futbol

Ordre de detenció contra el president del PAOK per saltar a la gespa amb una pistola

Ivan Savvidis va baixar a la gespa amb actitud amenaçant cap a l'àrbitre i amb una pistola a l'esquena

Actualitzat

La policia grega ha dictat una ordre de detenció contra Ivan Savvidis, president del PAOK de Tessalònica, per saltar a la gespa a les acaballes del partit contra l'AEK d'Atenes portant una pistola. A més de Savidis, l'ordre va dirigida a quatre persones més, possiblement els seus guardaespatlles. 

L'escena es va produir a les acaballes del partit entre el PAOK de Tessalònica, tercer a la Lliga amb  49 punts, i l'AEK d'Atenes, líder amb 54. Amb empat al marcador, l'àrbitre va anular un gol a l'equip local, fet que va ocasionar una onada de protestes i una invasió de camp.

Entre els que van saltar al camp hi havia Ivan Savvidis, president del PAOK, conegut pel seu passat militar, i que va anar cap a l'àrbitre amb actitud amenaçant. Savvidis, que portava una pistola, va ser retingut pel seu propi guardaespatlles.

El partit va ser suspès perquè els jugadors de l'AEK es van negar a tornar al terreny de joc després de l'actitud amenaçant dels invasors de camp. De fet, l'àrbitre hauria acabat donant validesa al gol, ja que en el moment d'acordar la suspensió, l'acta arbitral donava el resultat d'1-0.

L'escàndol ha superat l'ámbit merament esportiu i s'ha convertit en un afer d'estat. El ministre d'interior, Panos Skurletis, ha confessat que "el que hem vist fa molt mal al futbol grec. Fan mal al seu equip i als seguidors. Que algú entri al camp amb una pistola a la mà és una provocació inadmissible, indepentment del que passés".

El camp del PAOK, conegut popularment com "la tomba", és procliu als incidents darrerament. Allà va ser on Òscar Garcia, entrenador de l'Olympiacos, va rebre l'impacte d'un objecte que li va obrir una ferida abans d'un partit.  

Anar al contingut