El Barça sua a València i s'emporta els tres punts amb un penal de Messi en l'últim sospir (2-3)

Els de Luis Enrique han fet una primera part perfecta amb un gol de Messi, però el pas pel vestidor ha enfonsat els blaugrana, que han vist com el València capgirava el marcador en només tres minuts, amb dos gols de Munir i Rodrigo. Suárez ha empatat el matx amb un gol ràpid i el Barça ha acabat guanyant el matx amb un penal "in extremis" de Messi. La nota negativa, la lesió d'Iniesta

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona s'ha emportat els tres punts a València en un final de partit boig, que ha acabat amb un penal marcat per Leo Messi en l'últim minut (2-3).

Durant els primers minuts, el Barça, tot i que ha dominat la possessió, ha tingut certs problemes de profunditat davant d'un València molt intens. El partit ha començat accidentat i malament per als blaugrana. Andrés Iniesta ha marxat lesionat en llitera després d'una dura entrada d'Enzo Pérez en el minut 11 de partit. El manxec es queixava del genoll i Rakitic ha hagut de substituir el capità. El jugador de l'Eibar no ha vist cap targeta d'Undiano Mallenco per l'acció.

Leo Messi ha donat resposta als inconvenients i les fortes entrades dels jugadors del València amb un gol (0-1, minut 22). Rakitic centra per Messi, que xuta des de la frontal amb l'esquerra i no falla. Amb aquest, el jugador argentí del Barça ha marcat 18 gols en els seus 21 partits contra el València en la Lliga.

En el minut 30, una altra situació complicada per l'àrbitre. Mestalla ha reclamat un possible penal d'Umtiti sobre Rodrigo per una càrrega dins de l'àrea. Undiano Mallenco, però, no l'ha xiulat. Abans del descans, el Barça ha tingut diverses oportunitats de fer més evident el marcador, però els de Luis Enrique no ha tingut la punteria a favor. Ni Suárez ni Messi han aconseguit fer el gol de la tranquil·litat abans del descans.

El que ha estat a punt de marcar l'empat ha estat Dani Parejo (44'), que s'ha quedat sol davant de Ter Stegen en una situació immillorable. Una mala rematada després d'un mal control de la pilota ha afavorit Ter Stegen a l'hora de cobrir la porteria blaugrana.

Segon temps molt "mogut"

El pas pel vestidor ha estat fatal per al Barça, que ha vist com en tres minuts el València s'apuntava una remuntada exprés i s'avançava en el marcador. Munir, amb un rematada seca, assistit per Cancelo, marca l'empat, que no celebra (1-1, 53'); i tres minuts més tard, Rodrigo fa pujar el 2-1 en el marcador (56).

Un gol ràpid blaugrana de Luis Suárez ha servit perquè el Barça no caigués en el desànim (2-2, 61'). L'uruguaià empata el partit en una jugada que ha començat amb un córner que pica Neymar i que Rakitic remata de cap. L'uruguaià es troba el refús del porter del València i es treu un xut imparable de la màniga.

Després de l'empat de Suárez, tots dos equips han fet mèrits per emportar-se els tres punts, en un partit totalment obert. Un penal a favor del Barça ha trencat el partit i ha donat els tres punts als blaugrana en l'últim minut (2-3). Messi l'ha ajustat molt bé al pal dret d'Alves, que no l'ha pogut parar.

El partit ha acabat amb el públic de Mestalla llançant objectes al camp, i un, una botella, ha impactat al cap de Neymar.