Poliesportiu

Bruna Alexandre fa història amb un sol braç i accepta el repte dels Jocs Olímpics de París

La jugadora de tenis taula és la primera esportista paralímpica que competeix al Mundial de tenis taula per equips

Cristina Busquets Rovira / Redacció Esport3Actualitzat

Bruna Alexandre té 28 anys i acaba de fer història. La jugadora brasilera de tenis taula s'ha convertit en la primera palista que ha guanyat un partit del Mundial absolut amb un sol braç.

La seva última fita és haver contribuït a la classificació de la "canarinha" per als vuitens de final amb un punt clau. Alexandre ha guanyat el seu partit i permet així que el Brasil segueixi optant al bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024.

Bruna Alexandre competint en un partit de tenis taula
Alexandre celebra la victòria (@cbtenisdemesa)

La jugadora aspira a ser un dels sis atletes que han competit als Jocs Olímpics i Paralímpics en un mateix any. Per aconseguir-ho, necessiten guanyar el pròxim partit del Mundial per equips, que es disputa aquests dies a Corea del Sud, contra la selecció amfitriona. En cas d'imposar-s'hi, els donaria una plaça als Jocs de París 2024, en la categoria per parelles.

La jugadora destaca per la seva particular manera de treure la pilota amb una sola mà i que tants èxits li està donant:

"Busco l'or als Paralímpics, però somio amb els Jocs Olímpics"

Quan tenia tres mesos, a Bruna Alexandre li van amputar el braç dret per una trombosi. Era tan petita que explica que mai ha sabut què era tenir braç dret i que això no li ha impedit fer sempre "el que ha volgut".


"Busco l'or als Paralímpics, però somio amb els Jocs Olímpics".

"Costa creure que pugui ser realitat. He de treballar en la meva mentalitat per aconseguir-ho. Molt pocs ho han aconseguit, arribar als Jocs Olímpics és molt difícil d'aconseguir per a una persona com jo."

Alexandre ja té al seu palmarès una medalla de plata i dos bronzes en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro i de Tòquio.

Ara, la número dos del rànquing paralímpic busca l'or en els Jocs Paralímpics de París, però també somia a participar en els Jocs Olímpics i, així, entrar en el selecte grup que ara formen només cinc atletes que han participat en les dues Olimpíades: Neroli Fairhall i Zahra Nemati (tir amb arc), Natalia Partyka (tenis taula), Natalie du Toit (natació) i Oscar Pistorius (atletisme).

Bruna Alexandre celebrant la victòria en un partit de tenis taula
Bruna Alexandre celebra la victòria del Brasil amb Giulia Takahashi (@cbtenisdemesa)

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut