Els embassaments de les conques internes, molt beneficiats per la llevantada

RedaccióActualitzat

Els embassaments de les conques internes es troben al 93 % de la seva capacitat, amb un total de 645 hm3 d'aigua. Gràcies a l'episodi de pluges d'aquesta setmana, els embassaments han guanyat més de 30 hm3, segons les dades de l'Agència Catalana de l'aigua.

Els més beneficiats han estat Darnius Boadella, que ha guanyat 18 punts i 11 hm3, i el sistema Sau-Susqueda, que ha incrementat reserves en 5 punts i 22 hm3. Això implica que el primer ha passat del 79 al 97,4% de la seva capacitat, mentre que el segon ha augmentat del 88 al 93%.

El guany no ha estat tan gran al Sistema Ter-Llobregat, tot i que el volum està al 93%. En el seu conjunt, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç han guanyat menys d'1 hm3. Foix s'ha mantingut al voltant del 100% de reserves (3,7 hm3), mentre que el sistema Siurana-Riudecanyes ha guanyat més de 5 punts i prop d'1 hm3.

A la conca de l'Ebre, les extraordinàries pluges van disparar el cabal de torrents i rius. El vídeo que acompanya aquesta notícia, cedit pel Josep Riu, mostra l'embassament de Margalef, al riu de Montsant, ple a vessar.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut