"Una mà de contes" estrena els tres capítols guanyadors dels Jocs Florals 2019

Coincidint amb la convocatòria dels VII Jocs Florals Escolars de Catalunya, el programa "Una mà de contes" estrena al canal Super3, tres capítols nous dels guanyadors i finalistes de l'edició de l'any passat. Es tracta dels contes "Vull portar arracades", "Sextina de les ones" i "L'arracada perduda".

Els tres capítols nous estan disponibles al nou espai d'"Una mà de contes" del web Super3.cat, juntament amb els capítols d'edicions anteriors i la informació per participar en l'edició del Jocs Florals Escolars de Catalunya 2020. El programa "InfoK" també aprofita l'ocasió per convidar a les escoles que presentin les seves propostes a la nova edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya.

Un any més, "Una mà de contes" adaptarà el treball guanyador en la categoria de conte audiovisual il·lustrat, així com els projectes finalistes. L'adaptació es farà conjuntament amb els centres guanyadors o bé a través d'una interpretació de la història original feta per altres artistes o escriptors. En tots els casos, el canal Super3 interpretarà el conte perquè s'adeqüi al mitjà televisiu.

La categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars

L'objectiu de la categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya és promoure la creació literària i potenciar el treball interdisciplinari des dels àmbits lingüístic, digital i artístic. En aquesta categoria s'han d'abordar tècniques narratives noves com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

La modalitat de conte audiovisual il·lustrat s'adreça als alumnes de Primària i als alumnes de Primària d'educació especial de tot Catalunya. S'han de presentar per un col·lectiu, per fomentar el treball com a grups classe. El tema és lliure i els contes han de ser de creació original. Poden ser en llengua catalana o en aranès i s'han de lliurar en format de vídeo o en format de presentació. Les imatges que l'il·lustrin han de ser fetes pels alumnes en qualsevol tècnica plàstica i la banda sonora ha d'incorporar la narració feta pels alumnes i la música o els efectes sonors creats i enregistrats preferentment pel grup que hi participa. Tots els treballs presentats han de mostrar la creació del conte tal com es fa en el programa "Una mà de contes", del canal Super3.

Anar al contingut