Cercador

S'han trobat 97 resultats per captivitat.

  • Clip: "Adéu-siau", de Pau Vallvé
    Veure vídeo

    Clip: "Adéu-siau", de Pau Vallvé

    Decisions que marquen un punt d'inflexió. Deixar enrere les coses dolentes i afrontar un futur que pot ser millor que el present. El Lleó decideix abandonar la captivitat i els amics li donen suport.

  • Clip: "Herois del segle XXI", de Miquel Abras
    Veure vídeo

    Clip: "Herois del segle XXI", de Miquel Abras

    Considerat un "capítol ou", el capítol 10 de la segona temporada de "Polseres vermelles" -de temàtica policíaca- acaba amb un esclat d'eufòria després de la captivitat a la sala de químio.

  • Que diuen els ocells
    Veure vídeo
    Quèquicom

    Que diuen els ocells

    Els ocells xiulen, refilen, xerrotegen, escatainen, cloquegen, claquen, garrulen, parrupen, escotxeguen, esgaripen o ululen. Però què diuen? Paraules d'amor. I aquestes paraules sedueixen tant les femelles com els jurats dels concursos de cant. El baríton Ramon Gener, d'"Òpera en texans", assisteix al plató de "Quèquicom" i compara amb Jaume Vilalta els ocells cantaires amb els cantants d'òpera. El reporter Pere Renom captura guatlles amb l'especialista Francesc Sardà per estudiar-ne la migració i alimenta polls de falcó amb el falconer Alfons Arisó.
    Els cants s'adapten a les característiques físiques del medi on viuen els ocells. L'especialista en sons de la natura Eloïsa Matheu enregistra diferents cants i n'explica l'origen i la forma, i el biòleg britànic Robert Lachlan explica la relació entre els cants i la capacitat reproductiva. Tot i que els humans no cantem com els ocells, ens hi podem comunicar. Tradicionalment ho hem fet per caçar-los, ara els capturem per estudiar-los o per criar-los en captivitat. El canaricultor Gabriel de la Paz explica com es crien i seleccionen per als concursos.

  • Una cria excepcional
    Veure vídeo

    Una cria excepcional

    Ja ha nascut al Zoo de Barcelona la primera cria de dragó de Komodo. No és una fita qualsevol, perquè és excepcional aconseguir que es reprodueixin en captivitat.

  • objectiu amfibis
    Veure vídeo
    Quèquicom

    objectiu amfibis

    "Objectiu: amfibis"
    Un reportatge de Georgina Pujol i Cari Pardo

    En un lloc secret del Montseny hi viu l'única espècie de vertebrat
    exclusivament catalana. És una criatura estranya, esquiva i nocturna: el tritó del Montseny, un amfibi petit, negrós, que està en perill d'extinció. La reportera Georgina Pujol en busca un durant la nit amb un biòleg del Parc Natural del Montseny. Albert Masó, assessor del National Geographic, explica com capturar amfibis, fotografiar-los i alliberar-los sense alterar l'equilibri natural.
    A més, Jaume Vilalta explica que en realitat tenim mà de granota. Un amfibi amb cinc dits va ser el primer animal d' abandonar l'aigua, i d'ell provenen tots els vertebrats.

    L'any 2005 es va descobrir el tritó del Montseny. Que visquin en llibertat només n'hi ha 1.500 exemplars. És un dels dos amfibis més amenaçats de tot Europa. Com que viu només dins l'aigua, li és molt difícil conquerir altres rieres. I com que viu en un espai geogràfic molt petit, mai no se'n revela el lloc per protegir-lo.
    Com que no se'n sap gran cosa, al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa el crien en captivitat per assegurar-ne la supervivència. Quan arriben a l'edat adulta, els alliberen en petits torrents del Montseny. Però com que és un animal tan esquiu i també s'escola per corrents subterranis, és difícil fer-ne el seguiment. La reportera Georgina Pujol acompanya, de nit, Daniel Guinart, biòleg del Parc Natural del Montseny, per veure l'animal de prop.
    Fins fa uns anys, els científics pensaven que el tritó del Pirineu i el del Montseny eren la mateixa espècie, fins que es va publicar un estudi científic en una revista de zoologia anglesa en què es descrivia aquesta nova espècie d'urodel endèmica del Montseny. Els descobridors i estudiosos del tritó del Montseny són dos herpetòlegs catalans: Salvador Carranza i Fèlix Amat.


  • Els cinc dofins del Zoo
    Veure vídeo
    InfoK

    Els cinc dofins del Zoo

    Al Zoo de Barcelona, hi viuen cinc dofins. Cada dia es converteixen en actors en un espectacle molt visitat. Investiguem com són, com viuen i els problemes que tenen els dofins que viuen en captivitat.

  • Clam per no instrumentalitzar els dofins
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Clam per no instrumentalitzar els dofins

    El debat sobre els espectacles amb dofins en captivitat torna amb la iniciativa de la Fundació Faada per a l'adopció i defensa d'animals per demanar al Ministeri de Medi Ambient que els suprimeixi. Segons l'entitat, la majoria de zoos no compleixen amb la seva idea original - fer divulgació sobre les espècies- i fan prevaler l'espectacle. El zoo de Barcelona, que precisament ara compleix 120 anys, té el delfinari que dedica més temps a la divulgació.

  • Una campanya pels goril·les
    Veure vídeo

    Una campanya pels goril·les

    Us presentem la Tansy, una nena que ha engegat una campanya per recollir diners pels goril·les que viuen en captivitat. Amb el seu pare, que va gravar les imatges de la campanya fa 19 anys, volen que tots els goril·les que viuen en captivitat puguin ser tornats a casa seva, a la selva.

  • El segrest de Publio Cordón, resolt
    Veure vídeo

    El segrest de Publio Cordón, resolt

    Disset anys després, són detinguts els segrestadors de Publio Cordón i es resolen les incògnites sobre el cas. El ministre de l'Interior revela que l'empresari va morir per les ferides que es va fer quan intentava fugir després de dues setmanes de captivitat.

  • Espai Terra - dimarts 5 de juny
    Veure vídeo
    Espai Terra

    Espai Terra - dimarts 5 de juny

    Dimarts, Cori Calero ens continuarà parlant de les nàiades, tal com va fer ahir. De les 5 espècies existents a Catalunya, la "Margaritifera" és una de les més impressionants. Pot viure més de 100 anys i és originària d'aquí. Com que està pràcticament extingida, des d'ADEFFA fa uns anys que estan intentant criar-la en captivitat. En el reportatge d'avui, veurem com porten algunes de les cries a la natura perquè puguin viure i reproduir-se en el seu lloc d'origen.

  • Els Komodos de Barcelona
    Veure vídeo

    Els Komodos de Barcelona

    El Guntur és el mascle i l'Asmara la femella. El dragó de Komodo és el llangardaix més gran del món i al zoo de Barcelona hi tenim dos exemplars. Per primera vegada intentarem que es reprodueixin en captivitat. Però el camí fins arribar a la còpula és llarg: revisions, anàlisis i talls d'ungles.

  • La cria de llenguados en captivitat
    Veure vídeo

    La cria de llenguados en captivitat

    Un activitat que es pot convertir en oportunitat de negoci és la cria del llenguado en piscifactoria. Una tasca que avui en dia és difícil perquè aquest peix té molts problemes per reproduir-se en captivitat. Un equip d'investigadors de les Terres de l'Ebre ha descobert quin és el problema i preveu trobar-hi solució ben aviat.

  • Naixement Trencalòs en captivitat
    Veure vídeo

    Naixement Trencalòs en captivitat

    La Mireia Segú va al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida, on ha acabat de néixer un poll de trencalòs, una espècie en perill d'extinció que habita bàsicament al Pirineu lleidatà. La cria en captivitat permet equilibrar la població d'aquestes aus i poblar altres zones d'Europa.

  • Linxs ibèrics alliberats
    Veure vídeo
    InfoK

    Linxs ibèrics alliberats

    A la zona de Sierra Morena, a Andalusia, s'han alliberat 4 linxs ibèrics que s'havien criat en captivitat. Durant un mes viuran en un tancat i, quan s'hagin aclimatat, els deixaran totalment lliures. Amb alliberaments com aquests, es pretén que, de mica en mica, el linx ibèric deixi de ser el felí més amenaçat del món.

  • Nou pla per reintroduir l'ós panda a la Xina
    Veure vídeo

    Nou pla per reintroduir l'ós panda a la Xina

    Iniciativa per recuperar els óssos panda a la Xina, considerats pràcticament com un tresor nacional. Aquesta espècie va estar a punt d'extingir-se. Avui, sis exemplars d'ós panda criats en captivitat han estat alliberats en un espai protegit. Un pas previ perquè es puguin preparar per sobreviure, en el futur, al seu hàbitat natural.

Anar al contingut