Cercador

S'han trobat 97 resultats per captivitat.

  • T1xC29 - El castell de l'Elsa
    Veure vídeo
    Tin&Tan

    T1xC29 - El castell de l'Elsa

    L'Elsa, la lleona agorafòbica que sempre ha viscut en captivitat, acaba d'arribar a la reserva procedent d'un zoològic i s'adona que no tolera els espais oberts perquè li provoquen crisis d'ansietat. Demana ajuda a en Tin i la Tan i ells es disposen a ajudar-la. L'Elsa ni tan sols sap rugir! Quan la lleona ja està a punt de donar-se per vençuda i tornar al zoològic, veu envaït el seu territori. Aleshores li surt l'esperit salvatge i es converteix en la veritable reina de la selva.

  • Neix un trencalòs en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Neix un trencalòs en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa

    El trencalòs és una espècie de voltor que està en perill a Europa. El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, al Vallès Occidental, participa en un projecte d'abast europeu per recuperar-lo.

  • Neix el segon trencalòs en captivitat en deu anys
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Neix el segon trencalòs en captivitat en deu anys

    El trencalòs és una espècie de voltor en perill d'extinció a Europa. El Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa participa en un projecte de recuperació d'aquesta espècie i acaba d'aconseguir una fita: ha nascut un pollet de trencalòs en captivitat. En deu anys, és el segon que aconsegueix criar.

  • Neix un pollet de trencalòs en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Neix un pollet de trencalòs en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa

    El trencalòs és una espècie de voltor en perill d'extinció a tot Europa. Per això ja fa trenta anys que existeix un programa de recuperació de l'espècie que ha aconseguit que torni a volar en indrets d'on havia desaparegut del tot, com els Alps o la serra de Cazorla. El Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, al Vallès Occidental, és un dels 40 centres europeus que participen en el projecte. I acaben d'aconseguir una fita: un pollet de trencalòs acaba de néixer en captivitat. En deu anys és el segon pollet que aconsegueixen criar.

  • Neixen 12 tritons del Montseny en un zoo britànic
    Veure vídeo
    InfoK

    Neixen 12 tritons del Montseny en un zoo britànic

    El tritó del Montseny és l'únic vertebrat autòcton de Catalunya. És un petit amfibi en greu perill d'extinció, i per això els científics miren de criar-ne en captivitat. Ara, per primer cop, han nascut tritons del Montseny fora de Catalunya. Són 12 exemplars, i han nascut al zoo de Chester, al Regne Unit.

  • El tritó, un alertador autòcton del canvi climàtic
    Veure vídeo
    Els matins

    El tritó, un alertador autòcton del canvi climàtic

    Avui la Cori Calero ha vingut acompanyada de l'Albert Martínez Silvestre, del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Torreferrussa, que treballa en projecte europeu sobre el tritó, una espècie autòctona que podem trobar al Pirineu i al Montseny i que serveix d'alertador del canvi climàtic. Al Pirineu se'n poden trobar nombrosos exemplars, però al Montseny està en perill d'extinció i per evitar-ho se'n crien en captivitat. Com ho fan, ho veiem en el reportatge.

  • Els ecologistes del Gepec volen recuperar l'òliba al Camp de Tarragona
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Els ecologistes del Gepec volen recuperar l'òliba al Camp de Tarragona

    La cria en captivitat amb la tècnica del "hacking" pretén salvar aquesta espècia vulnerable a Catalunya i en perill d'extinció a Tarragona

  • Rescaten una orangutana albina a Indonèsia
    Veure vídeo

    Rescaten una orangutana albina a Indonèsia

    Uns activistes ambientals han rescatat una orangutana albina, el segon primat de pèl blanc conegut. L'orangutana té cinc anys i, fins ara, vivia en captivitat en una illa d'Indonèsia.

  • La primera beluga nascuda en captivitat a Europa
    Veure vídeo
    Telenotícies

    La primera beluga nascuda en captivitat a Europa

    A l¿Oceanogràfic de València ha nascut la primera beluga en captivitat d¿Europa i una de les dues úniques al món que ha aconseguit créixer. El medi natural de les belugues són el Cercle Polar Àrtic i estan en perill d¿extinció.

  • Neixen 38 anacondes al Bosc Inundat del Cosmocaixa
    Veure vídeo
    InfoK

    Neixen 38 anacondes al Bosc Inundat del Cosmocaixa

    No és fàcil que neixin anacondes en captivitat, i menys que en neixin moltes i en perfecte estat. Per això, els veterinaris del Cosmocaixa s'han posat molt contents amb el naixement de 38 anacondes. Són les cries de la parella d'anacondes que viuen des de fa anys al Bosc Inundat. Les cries no es poden visitar perquè les han dut als laboratoris, per poder controlar-les millor, però si hi aneu podreu conèixer els seus pares!

  • Espai Terra - 09/11/2016
    Veure vídeo
    Espai Terra

    Espai Terra - 09/11/2016

    El 2 de novembre de 1966 va arribar a Barcelona en Floquet de Neu, l'únic goril·la blanc del món. Aquest dimecres a l'"Espai Terra" recordarem aquesta efemèride amb un dels seus protagonistes: el primer cuidador que va tenir El Zoo de Barcelona. Es tracta de Víctor Prats, que llavors era un noi de només 14 anys que començava a treballar al zoo i que va rebre aquella sorprenent missió: fer-se càrrec de l'extraordinari animal mentre s'acostumava a la vida en captivitat en un recinte especial. Víctor Prats i Floquet es van fer grans amics i van conviure moltes hores al dia durant set anys, fins que el goril·la va ser portat a un habitacle més gran, amb altres animals de la seva espècie. Víctor Prats, que ha treballat durant 50 anys com a cuidador d'animals al zoo, ens explicarà els seus records i ens ensenyarà algunes de les fotografies que il·lustren la seva relació amb Floquet.

  • Espai Terra - 11/10/2016
    Veure vídeo
    Espai Terra

    Espai Terra - 11/10/2016

    A Catalunya, hi habita una espècie de tortuga, anomenada tortuga d'estany, que és molt tímida i està en perill d'extinció. Aquest animaló és molt difícil de veure, però amb la Cori Calero ens embarquem en un viatge per trobar-lo. Coneixerem un projecte únic de cria en captivitat i alliberament de tortugues d'estany, que ha permès que no hagi desaparegut del tot a casa nostra. Aquesta és la història de la supervivència de les tortugues "de les piguetes grogues", com la Cori les anomena.

  • Cotorres
    Veure vídeo
    Tocats de l'ala

    Cotorres

    La cotorreta de pit gris és una espècie exòtica originària de l'Argentina que no s'ha establert aquí de forma natural, sinó que procedeix d'individus escapats de captivitat. Vídeo: Jaume Sañé

  • El corb de Hawaii, capaç fer servir eines per obtenir menjar
    Veure vídeo

    El corb de Hawaii, capaç fer servir eines per obtenir menjar

    Hi ha molt poques espècies d'ocells capaces de fer servir eines per obtenir menjar més fàcilment. El corb de Hawaii n'és una i ha sorprès els investigadors que l'han estudiat. Aquesta espècie no només utilitza petites branques per extreure el menjar amagat als forats dels troncs. Les observacions realitzades han permès constatar que, si li cal, és capaç de modificar algunes branques per obtenir la mida que li faci més servei. I fins i tot es mou per l'entorn per localitzar l'eina més adequada. La revista "Nature" publicarà l'estudi sobre aquesta espècie, de la qual només queden poc més de cent exemplars, que viuen en captivitat.

  • Cries d'animals marins!
    Veure vídeo
    Espai Terra

    Cries d'animals marins!

    En els seus 20 anys l'Aquàrium ha participat en molts projectes científics. Els més emotius són, sens dubte, els resultants de la cria en captivitat: els naixements. Coneixerem els cavallets de mar de només uns dies, tauronets de la mida d'un dit o, fins i tot, espècies en perill d'extinció molt curioses com l'Axolot. Són els petitons de l'Aquàrium que tot just acaben de néixer i que us mostrem per sorprendre-us encara més!

Anar al contingut