Cercador

S'han trobat 98 resultats per captivitat.

  • Cries d'animals marins!
    Veure vídeo
    Espai Terra

    Cries d'animals marins!

    En els seus 20 anys l'Aquàrium ha participat en molts projectes científics. Els més emotius són, sens dubte, els resultants de la cria en captivitat: els naixements. Coneixerem els cavallets de mar de només uns dies, tauronets de la mida d'un dit o, fins i tot, espècies en perill d'extinció molt curioses com l'Axolot. Són els petitons de l'Aquàrium que tot just acaben de néixer i que us mostrem per sorprendre-us encara més!

  • Cuidem en Nemo i la Dori
    Veure vídeo
    InfoK

    Cuidem en Nemo i la Dori

    Les organitzacions ecologistes alerten del perill que la segona part de "Buscant Nemo" dispari la demanda de peixos tropicals com a mascotes. Recorden que són peixos delicats, que estan millor en llibertat que en captivitat.

  • Neixen tres cadells d'ós en captivitat a Aran Park
    Veure vídeo
  • Neixen tres cadells d'ós en captivitat a Aran Park
    Veure vídeo
  • Aran Park augmenta reproducció en captivitat
    Veure vídeo
  • T10xC13
    Veure vídeo
    Veterinaris

    T10xC13

    En el capítol d'avui coneixerem dos animalons que estan de pega. Fa dos mesos que la Nina té una ferida oberta i l'última esperança que hi ha de salvar-li la pota és fer-li un trasplantament de pell. I el Toby també haurà de passar pel quiròfan, perquè fa un mes i mig que es va barallar amb un altre gos i encara no pot recolzar la pota. Mirarem de reeducar la Fiona, una femella de caniche que és tan elegant com ferotge quan es creua amb un altre gos. I també coneixerem el Racky, un mascle de mangabei que arriba al zoo de Barcelona per formar part del programa de reproducció en captivitat de mangabeis, una espècie en perill d'extinció. Això sí, primer hauran d'aconseguir que venci la seva timidesa i surti a conèixer les femelles!

  • TRÀLER "BLACKFISH"
    Veure vídeo

    TRÀLER "BLACKFISH"

    L'estiu del 2010, Dawn Brancheau, una reconeguda entrenadora del parc SeaWorld a Orlando (Florida, Estats Units), va morir atacada per l'orca Tilikum. No era la primera vegada que Tilikum matava algú al llarg de la seva vida en captivitat. "BlackFish" és un documental impactant, que conté entrevistes amb una gran càrrega emotiva i que explora l'extraordinària naturalesa d'aquestes criatures, el tracte que aquestes espècies reben en captiveri, la vida dels seus ensinistradors i les pressions que reben per part de la indústria dels parcs aquàtics.

  • Còndors alliberats
    Veure vídeo

    Còndors alliberats

    Dos grans exemplars de còndor han estat reintroduïts aquesta setmana al seu hàbitat de la serralada andina, al Perú. Els animals han passat dos anys en captivitat i ara els han deixat anar, dotats d'un sistema de GPS per poder fer-ne el seguiment i poder-los estudiar amb deteniment.

  • Alliberament de tortugues d'estany
    Veure vídeo
    InfoK

    Alliberament de tortugues d'estany

    Sabieu que cada cop hi ha menys tortugues d'estanys? Al Parc Natural del Delta de l'Ebre en crien en captivitat i ara les han alliberat perquè visquin el llibertat. Ho voleu veure?

  • T2xC182 - Espai Terra. Dimecres 18 de juny
    Veure vídeo
    Espai Terra

    T2xC182 - Espai Terra. Dimecres 18 de juny

    El duc és el rapinyaire nocturn més gran que hi ha, un excel·lent caçador que, malgrat tot, ha hagut de ser protegit legalment per garantir la supervivència de l'espècie. L'"Espai Terra" ha participat en un projecte pioner i únic que es proposa retornar el duc a zones d'on ha desaparegut recentment. La fita és tot un repte, perquè es tracta de portar cries nascudes en captivitat al lloc on hauran de viure i fer que s'adaptin a poc a poc, que aprenguin a caçar i a sobreviure per elles mateixes.

  • Tornen els bisons
    Veure vídeo
    El medi ambient

    Tornen els bisons

    El bisó europeu es va extingir a la natura el 1927, però va ser reintroduït a Polònia, a partir d'animals criats en captivitat. A Catalunya, ara hi ha dos mascles i dues femelles que pasturen des de fa uns mesos a la finca del Jou, de Guardiola de Berguedà.

  • T2xC84 - Mosaic 11/10/13
    Veure vídeo
    El medi ambient

    T2xC84 - Mosaic 11/10/13

    Diables en captivitat, cervell més petit; eliminació dels residus amb energia; plaguicides i tumors cerebrals: un possible lligam al Caixmir; llibre: "Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars"

  • T2xC123 - Els problemes dels xoriguers
    Veure vídeo
    El medi ambient

    T2xC123 - Els problemes dels xoriguers

    Fa només vint anys no quedava cap xoriguer petit a tot Catalunya. Ara, l'espècie ha tornat gràcies a un programa de recuperació que inclou la cria en captivitat, la instal·lació de caixes niu i la conservació dels espais oberts.

  • T2xC25 - Espai Terra. dilluns 7 octubre
    Veure vídeo
    Espai Terra

    T2xC25 - Espai Terra. dilluns 7 octubre

    El duc, el rapinyaire nocturn més gran del món, està protegit a Catalunya perquè la seva població és cada cop més petita a causa de l'acció humana. Però hi ha qui treballa perquè l'espècie millori. La Cori Calero ha seguit de prop els primers passos de dos ducs que acaben de néixer en captivitat i que s'han d'entrenar per començar una vida en llibertat un cop creixin.

    Però, aquest dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de l'Hàbitat, amb l'Irma Pina repassarem algunes de les cases ecològiques i fetes amb materials reciclables més impressionants i orginals del món.

  • Objectiu:meros
    Veure vídeo
    Thalassa

    Objectiu:meros

    El mero s'ha convertit en un dels objectius prioritaris de l'aqüicultura. Perseguit durant anys, fins a posar en perill la seva supervivència, avui és a la llista de la Unió Internacional de la Conservació de la Natura com a espècie amenaçada i, per tant, ara és objecte d'una cura especial.
    Des de fa uns anys, s'estan fent nombrosos estudis per coneixe'n millor la biologia que permetin fer possible la cria i reproducció en captivitat, amb l'objectiu d'aconseguir reintroduir-lo en les àrees on ha desaparegut i, també, estudiar la viabilitat de la seva explotació comercial en instal·lacions d'aqüicultura. Però tot plegat té una dificultat afegida: el mero és una espècie hermafrodita.
    Actualment un equip de biòlegs de la XRAq, la Xarxa de Referència de R+D+I d'Aqüicultura de la Generalitat de Catalunya, hi està treballant a fons per tal que la seva reproducció en captivitat sigui un procés viable.

Anar al contingut