A l'última planta de l'edifici és on hi ha hagut l'incendi (ACN)
A l'última planta de l'edifici és on hi ha hagut l'incendi (ACN)
Manresa

Una estufa elèctrica hauria provocat el foc que ha causat la mort d'un home a Manresa

S'ha obert una investigació per saber si es tracta d'un nou cas de pobresa energètica

RedaccióActualitzat

Un home de 40 anys ha mort aquesta matinada en un incendi al seu pis, a Manresa. S'ha obert una investigació per saber si es tracta d'un cas de pobresa energètica. Tenia la llum punxada i vivia acompanyat del seu gos, que també ha mort, intoxicats pel fum. L'incendi ha començat poc després de la una de la matinada i l'hauria originat una estufa elèctrica. El foc ha obligat a evacuar una dotzena de persones de l'edifici. Poc després, els veïns ja han pogut tornar a casa.

Quan els bombers han arribat, han trobat l'home inconscient en una de les habitacions d'aquest pis d'un edifici de quatre plantes del carrer Prudenci Comellas, a prop del Teatre Kursaal. Les flames han afectat només el menjador de l'habitatge. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha intentat reanimar l'home sense aconseguir-ho. La víctima no treballava i subsistia gràcies a una petita pensió d'incapacitat. En les feines d'extinció hi han treballat fins a sis dotacions dels bombers.

L'Ajuntament de Manresa ni tenia registrada la víctima com a usuària dels serveis socials i ara està a l'espera del que indiquin les investigacions dels Mossos.

Aquest diumenge, a les vuit del vespre, hi va haver un altre incendi en un pis de Santa Coloma de Farners, a la Selva. El foc va causar dos ferits: una dona de 53 anys que va resultar intoxicada greu i un home de 55 amb ferides lleus per cremades superficials.

Anar al contingut