Washington

Un jutge nord-americà reclama 66 milions de dòlars a uns tintorers per haver-li perdut uns pantalons

De clients insatisfets amb l'empresa on contracten un servei o amb la botiga on han comprat un article n'hi ha molts. Però casos com el del jutge Roy Pearson no n'hi ha gaires. Al magistrat nord-americà li van perdre els pantalons en una tintoreria. Ara reclama als responsables de l'establiment que l'indemnitzin per danys i perjudicis. El més sorprenent és la quantitat que demana: 66 milions de dòlars.

Actualitzat
La família Chung, d'origen sud-coreà, va obrir fa set anys una tintoreria a Washington. Els últims dos, però, han viscut immersos en problemes. Va ser llavors quan el jutge Roy Pearson hi va portar un vestit. Quan el magistrat el va anar a buscar, dos dies després, els pantalons no van aparèixer. En un principi, Pearson va demanar 1.150 dòlars com a indemnització. Pocs dies després d'haver-los perdut, els tintorers van assegurar que els havien trobat, però el jutge sosté que no eren els seus. Després va decidir començar un procés legal. Jin Nam Chungkin, Ki Chungkin i el seu fill, Soo Chungkin, van fer fins a tres ofertes a Pearson. Pujaven a 3.000, 4.600 i finalment 12.000 dòlars. Però el jutge no va acceptar. El motiu: el cartell "Satisfacció garantida" que penjava a l'aparador de la tintoreria.

Segons les lleis de la capital nord-americana, un client insatisfet pot arribar a demanar 1.500 dòlars al dia en forma de compensació. Pearson va fer números, els va multiplicar pels tres membres de la família Chung, va afegir el patiment mental per la pèrdua i el cost del lloguer d'un cotxe cada cap de setmana durant deu anys per anar a una altra tintoreria. La suma: 66 milions de dòlars, uns 50 milions d'euros.

Les associacions de greuges han posat el crit al cel i parlen d'absurditat i bogeria. El cas està en mans dels tribunals i l'11 de juny hi haurà el judici. El malson ha portat els Chung a plantejar-se tornar a Seül desencantats amb el sistema i destruïts per tot el procés.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut