"Truman", premi Rosa de Sant Jordi de Cinematografia de Ràdio 4

Amb més de 23 premis i 15 nominacions, "Truman" continua imparable.


Els oients de Radio 4 (RNE) han concedit a "Truman"  la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola a la seixantena edició dels Premis Roses de Sant Jordi de Cinematografia. La pel·lícula de Cesc Gay suma així un nou premi a la llarga llista de 23 premis i 15 nominacions que ha aconseguit en tan sols sis mesos.  Els premis s'entregaran l'11 d'abril a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona.

A més, arran dels cinc premis aconseguits a la Gala dels Goya de fa unes setmanes (millor pel·lícula, millor director, millor guió original, millor actor protagonista (Ricardo Darín) i millor actor de Repartiment (Javier Cámara), la pel·lícula ha augmentat el número de sales d'arreu de l'estat espanyol, passant de 120 a 195. Aquesta nova oferta ha representat un increment d'ingressos d'un 14,2 per cent. El film protagonitzat per Ricardo Darín i Javier Cámara acumula més de 3,2 millons d'euros i 559.754 espectadors des de la seva estrena l'octubre passat. "Truman" ha tingut tan bona acollida a nivell internacional que ja es pot veure a 50 països.

El film transcorre durant quatre intensos dies, en què dos amics viuen moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa un d'ells. Julián (Ricardo Darín) està malalt de càncer i sap que s'ha de morir. Tomàs (Javier Cámara)  farà el viatge des del Canadà, on viu, fins a Barcelona, per passar els últims dies al costat del seu gran amic. Cesc Gay explica aquest fet dramàtic des del vessant més amable, amb pinzellades d'humor, per parlar sobre la relació entre els dos amics davant d'aquesta situació, des del punt de vista de qui la pateix i de qui l'acompanya. Dos homes i, finalment, un gos, fidel company del protagonista, que dóna títol a la pel·lícula. És una producció de Marta Esteban per a Imposible Films i Trumanfilm AIE i Diego Dubcovsky per a BD Cine amb la coproducció de K&S Films i Telefé, amb la participació de TVC, TVE i Movistar+/Telefónica Studios.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Cesc Gay
Guió: Tomàs Aragay i Cesc Gay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Coproducció: Daniel Burman, Hugo Sigman, Alejandro Gorodish, Matías Mosteirín i Axel Kuschevatzy
Intèrprets: Ricardo Darín (Julián), Javier Cámara (Tomás), Dolores Fonzi (Paula), Troilo (Truman), Eduard Fernández (Luis), Àlex Brendemühl (veterinari) Pedro Casablanc (metge), José Luis Gómez (productor), Javier Gutiérrez (assessor funerària), Elvira Mínguez (Gloria), Oriol Pla (Nico), Nathalie Poza (dona 2), Àgata Roca (dona 1), Susi Sánchez (dona adopció), Francesc Orella (actor restaurant), Silvia Abascal (Mónica) i Kika Miró (actriu de companyia)
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut