Botiga de la icònica empresa de joguines a Times Square, a Nova York (Reuters)

Toys "R" us tancarà totes les botigues dels EUA i el Regne Unit

En un comunicat, l'empresa de joguines no descarta que la decisió pugui acabar afectant també Espanya

RedaccióActualitzat

La cadena de joguines més gran del món, Toys "R" Us, tancarà totes les botigues als Estats Units i la Gran Bretanya, segons ha anunciat la companyia. El grup també planteja una "reorganització" i un "procés de vendes" al Canadà, Alemanya, Àustria, Suïssa i a Àsia. La companyia admet que aquestes opcions podrien acabar afectant les 50 botigues que té a Espanya i les de França, Polònia o Austràlia.

La companyia ho ha comunicat als 30.000 treballadors que es veuran afectats, després que no hagi trobat comprador ni hagi pogut reestructurar el deute de més de cinc milions de dòlars amb creditors. Al setembre de l'any passat ja es va declarar en fallida voluntària als EUA, tot i que en aquell moment va assegurar que mantindria obertes les botigues.

Dedicada a la venda de joguines des de fa més de cinquanta anys, Toys "R" Us culpa de la fallida la competència d'altres grans superfícies i de les vendes per internet, especialment d'Amazon.

Als Estats Units la decisió suposa el tancament de 735 botigues i en el cas del Regne Unit afectarà 100 establiments i deixarà sense feina 3.000 persones durant les pròximes sis setmanes. D'aquestes botigues, 25 ja han tancat i la resta estan liquidant estoc.

 

Toys "R" Us té unes 1.600 botigues a tot el món i dona feina a 60.000 persones, la meitat als Estats Units.

Anar al contingut