Façana de la seu de TMB
Façana de la seu de TMB
Barcelona

TMB vol rebaixar un 10% el sou dels seus directius abans de 2 anys

La presidenta de TMB anuncia l'elaboració d'un nou pla de transparència i bon govern

RedaccióActualitzat

La presidenta de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), Mercedes Vidal, vol rebaixar un 10% la massa salarial dels seus directius abans que acabi aquest mandat. Ho ha anunciat durant la comissió extraordinària de l'Ajuntament, forçada per Esquerra i la CUP, que acusen l'empresa de voler amagar els sous dels seus càrrecs fora de conveni.

"El nou pla es fixa l'objectiu d'una reducció del 10% -de la massa salarial directiva- abans que acabi el mandat."

Vidal ha anunciat "l'elaboració d'un nou pla de transparència i bon govern que ha d'incloure la qüestió de la moderació de la massa salarial directiva, com a empresa publica de referència que és".

La presidenta de TMB també ha anunciat una revaluació dels llocs de treball directius de l'empresa, en el marc del procés d'integració del personal fora conveni, així com el compromís d'actualitzar trimestralment aquella informació que ha de ser pública d'acord amb la llei de transparència i de les dades obertes de TMB.

Tots els grups, excepte els del govern municipal i l'antiga Convergència, que es van abstenir, van votar a favor d'instar TMB a publicar els sous de tots els directius i a encarregar una nova auditoria. Aquest mes es va saber que alguns directius havien cobrat fins a 200.000 euros anuals.

Anar al contingut