La tintorera a la cala Domingos Petit de Manacor. Foto: @SalvamentIB
Mallorca

Tanquen al bany una platja de Manacor per la presència d'una tintorera de 3 metres

L'animal ha mort quan un grup de biòlegs intentava portar-lo cap a aigües més fondes

RedaccióActualitzat

La inesperada presència d'una tintorera prop de la cala Domingos Petit, al municipi de Manacor, va causar alarma entre les persones que aquest dijous a la tarda eren a la platja.

Els socorristes van decidir tancar la platja al bany a les quatre de la tarda per evitar que l'animal ataqués els banyistes. De manera immediata, efectius de la Unitat de Costes de la policia local de Manacor s'hi van desplaçar per "garantir la seguretat dels banyistes" i es va activar el protocol d'emergències.

 

La tintorera, una espècie de tauró, de més de dos metres i mig de llargària, nedava molt a prop dels banyistes i semblava desorientada:

 

 

 


Biòlegs del Palma Aquàrium s'han desplaçat fins a la platja per intentar encaminar la tintorera cap a aigües més profundes, però no ho han aconseguit.

Segons informa l'Ajuntament de Manacor, a les set de la tarda han certificat la mort de l'animal i l'han tret de l'aigua per traslladar-lo a les instal·lacions de l'aquari. Allà li faran l'autòpsia, per determinar si la tintorera estava malalta o quina ha estat la causa de la mort:

 


En un primer reconeixement, els biòlegs haurien detectat en l'animal "paràsits, símptomes de ceguesa, malaltia i desorientació".

Han calgut diverses persones per traslladar la tintorera fins al vehicle que l'ha portat a l'aquari, atesos la mida i el pes de l'animal:

 


Anar al contingut