Segona classe magistral sobre el projecte de La Marató a la Universitat de Barcelona

El dr. Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, ha obert la segona classe magistral, organitzada per La Fundació La Marató i la UB, el 23 de març. L'objectiu d'aquestes sessions és donar a conèixer el paper del projecte solidari en l'impuls de la investigació científica d'excel·lència i com a model d'èxit en el finançament de la recerca biomèdica a Catalunya. El dr. Cardellach ha afirmat que "aquesta masterclass estimula futurs investigadors a col·laborar amb La Marató per avançar en la recerca i el bé de la salut dels ciutadans".

El director i presentador del programa "Més 324", Xavier Graset, conductor de l'acte, explica com gairebé tots els anys, "les malalties tractades a La Marató deTV3 m'hi han fet sentir molt proper per amics i família. El meu nebot, amb una lesió cerebral, s'està beneficiant de la recerca que es fa amb recursos solidaris".

"Amb més de 170 M € recaptats i 794 projectes impulsats, La Marató de TV3 és un referent de solidaritat entre les telemaratons internacionals de més prestigi i una font de finançament de primer ordre de la recerca biomèdica a Catalunya". Amb aquestes paraules, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, ha definit el potencial de La Marató com a motor de la investigació científica al país. Durant la seva  intervenció, Bernabé també ha destacat el caràcter social del projecte solidari: "La Marató es fa amb el ciutadà pel ciutadà, que hi dedica solidaritat, esforç, emoció i confiança. Això la converteix en un projecte únic."

La dra. Marga Nadal, directora d'Estratègia de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer, exposa com els recursos recaptats arriben als projectes de recerca i com se seleccionen aquests treballs en un procés que garanteix el màxim rigor i transparència. "Els diners de La Marató donen una 'hiperresponsabilitat' als investigadors."

Dues investigadores que han rebut finançament de La Marató per dur a terme la seva recerca donen testimoni de la "hiperresponsabilitat" a què feia referència la dr. Nadal. Són la dra. Amanda Jiménez, del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic, que investiga amb fons de La Marató perquè els pacients amb diabetis i obesitat tenen més risc de desenvolupar Alzheimer, i la dra. Rosa Calvo, del Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Hospital Clínic, que es dedica a l'estudi dels trastorns de l'espectre autista en nens i adolescents. Totes dues destaquen la importància de disposar d'aquest finançament que garanteix que podran tirar endavant el seu projecte de recerca.

Jordi Fernández Vives, jove amb una cardiopatia congènita rara que va ser testimoni de l'edició del 2014 i que ha posat cara als protagonistes de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, contribuint amb la seva experiència a la recerca a millorar la salut de les persones.

 

Anar al contingut