Barcelona

Salut vol estendre una alternativa a la lligadura de trompes més ràpida i barata

El Departament de Salut estudia estendre als ambulatoris un nou mètode per esterilitzar les dones, molt més ràpid i barat que la lligadura de trompes. El procediment ja s'aplica a alguns barris de Barcelona. És irreversible i no té llistes d'espera.

Actualitzat
Es tracta d'una intervenció que no arriba als deu minuts i que és molt semblant a la que es fa a les dones que s'implanten un DIU com a mètode anticonceptiu. Amb la nova tècnica no es fa cap tall. S'introdueix un tub d'uns quatre mil·límetres de diàmetre pel coll de la matriu, i a través d'aquest tub s'introdueix un implant en forma de molla que bloqueja les trompes de Fal·lopi i evita els embarassos.

Fins ara la lligadura de trompes era l'únic mètode d'esterilització definitiva i requereix hospitalització i anestèsia. De moment aquest sistema només es practica de forma ambulatòria als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, on des del gener s'han fet més de 500 intervencions. El Departament de Salut té previst que s'estengui a tot el territori de forma progressiva.
Anar al contingut