Albert Rivera arribant al Palau de Justícia per assistir a l'obertura de l'any judicial, poc després d'haver-se reunit amb Rajoy (EFE)
Albert Rivera arribant al Palau de Justícia per assistir a l'obertura de l'any judicial, poc després d'haver-se reunit amb Rajoy (EFE)
Madrid

Rivera trasllada a Rajoy el suport absolut de Cs per impedir el referèndum

El líder de Ciutadans, que s'ha reunit més d'una hora amb Rajoy, fa costat al president espanyol perquè es recorri immediatament al TC contra la llei del referèndum

RedaccióActualitzat

Tant Pedro Sánchez --aquest dilluns-- com Albert Rivera --aquest matí-- han donat suport absolut a Mariano Rajoy contra el referèndum de l'1-O. El president espanyol buscava aconseguir una imatge d'unitat dels partits constitucionalistes contra el procés independentista, quan falta menys d'un mes per a la celebració del referèndum i el dia abans que el Parlament aprovi probablement la llei que ha d'emparar la convocatòria de l'1 d'octubre.

Rivera ha transmès al cap del govern espanyol el ple suport de la seva formació per frenar el procés, que ha qualificat de "cop a la democràcia" de les forces independentistes. El president de Ciutadans, que s'ha reunit durant més d'una hora amb Rajoy al palau de La Moncloa, fa costat al president espanyol perquè es recorri immediatament al TC contra la llei del referèndum. En declaracions prèvies a Antena 3, el màxim responsable de Cs ha dit que els impulsors de l'1-0 haurien de ser inhabilitats.

Rajoy ja es va posar en contacte, aquest dilluns, amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i va deixar la porta oberta a la proposta socialista de crear una comissió parlamentària per modernitzar l'actual estat de les autonomies, que serveixi per desbloquejar la crisi territorial a Catalunya. Aquest matí, Sánchez s'ha mostrat partidari de retirar les urnes, tal com defensa la portaveu del grup parlamentari socialista, Margarita Robles.

Mentrestant, la cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimada, ha dit, en una entrevista a "Els matins" de TV3, que Cs, PSC i PPC no tenen una estratègia conjunta de cara al ple de dimecres però que han arribat "a la mateixa conclusió". I sobre la llei del referèndum, la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans ha dit: "Hem d'estar preparats per a tot."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut