Palma de Mallorca

Rajoy apel·la al seu cosí per minimitzar la importància del canvi climàtic

La comunitat científica espanyola i els ecologistes estan indignats amb Mariano Rajoy. El president del Partit Popular ha menystingut el canvi climàtic com un dels principals problemes mundials. Ho ha fet en un fòrum a Palma de Mallorca, on també ha participat el premi Nobel de la Pau Al Gore. A banda de dir que hi ha problemes "més importants", Rajoy ha demanat que no es converteixi el canvi climàtic en un "gran problema mundial" i s'ha preguntat com es poden anunciar els canvis de temps que farà d'aquí a 300 anys si amb prou feines saben el temps que farà demà.

Actualitzat

Relativitzant la importància del canvi climàtic, Rajoy ha demanat que no es converteixi en un "gran problema mundial" ja que, segons ha dit, hi ha qüestions "més importants", com el del sector energètic.

En el marc del X Congrés Nacional de l'Empresa Familiar que se celebra a Palma de Mallorca, el líder del PP també ha dit que un cosí seu, que és catedràtic de física a la Universitat de Sevilla, li va explicar que, després de reunir els deu millors científics del món, "cap va ser capaç de preveure el temps que faria l'endemà" a Sevilla. Arran d'aquest exemple, Rajoy s'ha preguntat com algú pot ser capaç de predir el que passaria al món d'aquí a 300 anys?

Abans d'aquestes afirmacions, el candidat del PP al govern espanyol ha reconegut que no té coneixement sobre el canvi climàtic, però és "una qüestió sobre la qual s'ha d'estar atent", tot i que "hi ha molts debats i opinions molt oposades".

Indignació amb les paraules de Rajoy

Les paraules de Rajoy han encès els ànims del PSOE i de diverses associacions ecologistes, com Greenpeace, WWW/Adena i Ecologistes en Acció, que han titllat el dirigent popular d'"irresponsable". La secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Elena Valenciano, ha dit, després d'assegurar que la seva formació li donarà la màxima prioritat a la lluita contra el canvi climàtic, que està sorpresa per "la ignorància i la irresponsabilitat de Rajoy". El secretari general pel Territori i la Biodiversitat, Antonio Serrano, ha declarat, per la seva part, que li sembla "lamentable" que hi hagi opinions com les de Rajoy.

Finalment, les organitzacions ecologistes han reclamat al PP que defineixin i expliquin les mesures concretes que recolliran en el seu programa electoral per a les pròximes eleccions generals.

El X Congrés Nacional de l'Empresa Familiar compta amb la participació de l'exvicepresident dels EUA Al Gore, que ha presentat el seu documental "Una veritat incòmoda", sobre els efectes negatius del canvi climàtic.

Anar al contingut