Puigdemont ha intervingut des de Brussel·les en la presentació de la candidatura de Junts per Catalunya
Puigdemont ha intervingut des de Brussel·les en la presentació de la candidatura de Junts per Catalunya

Puigdemont planteja el 21D com la segona volta de l'1-O

Intervé en directe des de Bèlgica en l'acte de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya, que s'ha fet a Sant Julià de Ramis

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont es planteja les eleccions del 21 de desembre com una segona volta del referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha dit aquest migdia en una intervenció, per videoconferència, durant la presentació, a Catalunya, de la candidatura de Junts per Catalunya per al 21D.

"Encarem aquest 21 de desembre veritablement com la segona volta de l'1 d'octubre. Perquè hi torni a haver una victòria històrica. Per fer de la via pacífica i democràtica l'únic camí per avançar. Per garantir la llibertat de Catalunya i l'estabilitat que ens han robat, només hi pot haver el respecte per la democràcia."

L'acte s'ha fet en un lloc amb una forta càrrega simbòlica: Sant Julià de Ramis, al Gironès, la població on l'1 d'octubre havia de votar Puigdemont i on es van produir algunes de les primeres càrregues policials.

 

Des de Bèlgica, Puigdemont ha recordat aquells fets i ha dit que l'1-O va ser una victòria i que el futur dels pobles es decideix a les urnes, i no en cap tribunal ni en cap consell de ministres. També ha reclamat de nou la retirada del 155, per passar, ha dit, de l'estat de l'autoritarisme a un estat d'esperança.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DReferèndum 1-OArticle 155Procés català
Anar al contingut