Viena

Prohibir el burca, una mesura que se'ls pot girar en contra a Àustria

Aquesta mesura afecta llocs concrets d'Àustria freqüentats per turisme procedent dels països del Golf amb un alt nivell adquisitiu

RedaccióActualitzat
Fa un any, Àustria va prohibir portar burca o nicab, les dues peces que cobreixen totalment el cos de la dona. Ara, la norma se'ls està convertint en problema, sobretot en alguns llocs concrets del país freqüentats per turisme procedent dels països del Golf.

Zell am See és una de les destinacions favorites a Europa per als visitants del Golf.

Aquesta pintoresca població de deu mil habitants, al sud de Salzburg, està descrita com un paradís a les pàgines d'internet en llengua àrab. Cada any la visiten desenes de milers de turistes de l'Aràbia Saudita, els Emirats o Oman, d'alt poder adquisitiu.

Els restauradors no volen parlar davant de càmera, però temen una caiguda del negoci, tot i que encara no ho han notat. La prohibició de tapar-se la cara en espais públics, aprovada a l'octubre de l'any passat, anava dirigida a les austríaques musulmanes que porten burca o nicab.

 

 

Una mesura que ja van prendre França i Bèlgica el 2011, com a part d'una política integradora que pretenia limitar la visibilitat de l'islam més conservador. A Zell am See, de juny a setembre han estat sancionades més de 200 turistes. La multa és de 150 euros.

Però segons la revista "Profil", els primers cinc mesos, de les 29 denúncies fetes a tot el país per portar la cara tapada només quatre eren per portar vel, i les quatre de la mateixa dona.

La resta eren gent disfressada, amb ulleres d'esquí o turistes asiàtics amb mascareta per a la contaminació. El sindicat de policies subratlla l'absurditat del tema, i diu que molts policies es neguen a fer complir aquesta polèmica llei.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut