Montcada i Reixac

Preocupació a Montcada i Reixac pel futur del soterrament del tren al seu pas pel centre del municipi

Montcada i Reixac veu amb inquietud el futur del soterrament de la línia de tren de Portbou, després de la retallada en l'obra pública que ha anunciat el govern espanyol. Les obres s'havien de pressupostar per al 2011, però ara el consistori vallesà té por que s'allarguin més del previst.

Actualitzat
Els municipis veuen amb preocupació com algunes de les obres previstes per als propers anys es podrien veure retallades o ajornades amb l'entrada en vigor de la llei del reducció del dèficit públic, i que afectaria directament molts projectes en clau local.

El cas de Montcada i Reixac és particular, les vies del tren parteixen el municipi en diverses parts i una d'aquestes vies, que uneix Barcelona i Portbou, s'havia de soterrar en els propers anys. L'alcalde, César Arrizabalaga, ha mostrat la seva preocupació pel futur d'aquesta infraestructura ja que la desaparició de les vies és important per cosir el centre del municipi amb un passeig en superfície. I ha afegit que si hi ha un any de demora, amb la promesa que s'executi, no hi haurà més remei que acceptar-ho, però que no es pot paralitzar, ja que és un projecte clau per al futur de la ciutat.

La previsió inicial és que la inversió necessària per al soterrament s'inclogués en el pressupost general de l'Estat per l'any 2011, una data que ara es mira amb recel perquè podria ajornar-me arran de l'anunci, que l'alcalde ha qualificat com "una gerra d'aigua freda" per al municipi.

Anar al contingut