Barcelona

Polèmica pels nous urinaris públics a Ciutat Vella

El grup municipal de CiU ha demanat que es retirin i en qüestiona el fons, la forma i la ubicació, concretament la dels situats davant del Born Centre Cultural, que ja s'han canviat de lloc

Actualitzat

En ple mes d'agost, els nous urinaris públics de Barcelona protagonitzen una altra polèmica entre govern i oposició. L'Ajuntament de la ciutat comtal n'ha col·locat sis parells a Ciutat Vella, com a prova pilot fins a les festes de la Mercè. Aquests urinaris comptaran amb servei de neteja i manteniment i es col·locaran per parelles, un d'ells tancat i l'altre dret.

El grup municipal de Convergència i Unió ha demanat que es retirin aquests urinaris i en qüestiona el fons, la forma i la ubicació, concretament la dels situats davant del Born Centre Cultural, que aquest dimarts l'Ajuntament ha canviat de lloc. La regidora Francina Vila ha demanat al consistori que retiri els urinaris de Ciutat Vella i que es limiti a fer complir l'ordenança del civisme. "La solució no és posar urinaris i convertir la ciutat en un macrofestival", ha denunciat.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha qualificat de "polèmica estiuenca" les queixes de CiU i ha assegurat que el consistori mantindrà la prova pilot, perquè creu que cal adoptar mesures per evitar les molèsties que suposa als veïns que hi hagi persones que orinin al carrer. Si la prova pilot dóna resultat positiu, la intenció del consistori és instal·lar serveis públics més estables, com n'hi ha en moltes altres ciutats europees.

Els sis urinaris, que estaran oberts les 24 hores del dia, s'han col·locat en aquells llocs on la problemàtica de l'orins és més gran: la plaça Terenci Moix; Sant Pau del Camp amb el passatge Nou de la Rambla; el carrer de la Fusina; la plaça de Jean Genet; el passeig Marítim de la Barceloneta a la platja del Somorrostro; i el carrer Sant Josep Oriol entrant a la plaça Salvador Seguí. Aquests nous urinaris se sumen als quatre que ja té fixos el districte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut