Sant Joan Despí

Pilar Rahola al xat del 324.cat: "Avui bateguen les mateixes il·lusions i ideals dels anys 20 i 30. Esperem que ara acabin bé"

Pilar Rahola, autora de la novel·la "El carrer de l'Embut", creu que hi ha molts paral·lelismes entre els anys en què transcóore el llibre i l'actualitat.

RedaccióActualitzat
Pilar Rahola, autora de la novel·la "El carrer de l'Embut", creu que hi ha molts paral·lelismes entre els anys en què transcorre el llibre i l'actualitat. L'escriptora alerta del risc que es reprodueixin episodis de violència del passat a causa de la duresa de la crisi. Ho argumenta amb matisos: "Tota història es pot repetir, per bé que sempre es repeteix de manera diferent. Certament, els moments de crisi greu com els actuals poden generar conflictes molt durs i tal vegada violents. No ho descarto."

Rahola, en la seva primera novel·la, explica que està especialment amoïnada perquè "la lectura no sigui feixuga, sinó àgil" i confessa que ho ha après de la lectura de Mercè Rodoreda. Segons Rahola, "calen idees molt profundes però l'estil ha de ser planer".

"El carrer de l'Embut" descriu, segons Rahola, "el Cadaqués dels mites, les llegendes, els pescadors i les bruixes" i fuig del Cadaqués "pijo". L'escriptora admet que del seu llibre li agraden especialment dos personatges, dues dones: la Montserrat, perquè "lluita per trobar-se a si mateixa", i la Lídia, un personatge que qualifica de "tendre i vulnerable".

Rahola ha explicat que ja ha començat a preparar una segona novel·la però no n'ha detallat res més. Únicament ha afegit, responent un usuari, que la trama "no passa a la dictadura". Pilar Rahola ha estat contundent també a l'hora de deixar clar que no vol tornar a la política i ho ha argumentat: "Crec que el meu lloc és en l'univers de les paraules, allà on es cerquen les idees i la dialèctica i s'analitza la realitat."

Podeu recuperar el xat íntegre amb Pilar Rahola.
DOCUMENTS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut