París

Per primer cop a la història, un home passa per dos trasplantaments de cara

Jérôme Hamon és l'home de les tres cares

Mireia SegúActualitzat

Els avenços de la ciència, en aquest cas de la medicina, han permès que un francès es converteixi en l'home de les tres cares. És la primera vegada en la història que un pacient passa per dos trasplantaments de cara. Aquest és el cas de Jérôme Hamon, que continua hospitalitzat a París.

 



Afectat per una estranya malaltia -la de Von Recklinghausen-, que li havia degenerat els músculs facials, Hamon s'havia sotmès a un trasplantament de cara el 2010. Cinc anys després, però, l'antibiòtic d'un refredat li va provocar un rebuig progressiu. I l'any passat el van tornar a operar.

 

 


És la primera vegada que es fa un segon trasplantament facial al mateix pacient. El cirurgià plàstic Laurent Lantieri revela que l'espera va ser angoixant:

 

"La por era no trobar un donant compatible. Va ser realment estressant. Ens preguntàvem quant de temps hauríem d'esperar: un mes, dos mesos, sis mesos, dos anys. Aquest era el repte."


Notícia relacionada: La primera respiració després d'un trasplantament de pulmons

 

Pels metges de l'Hospital Georges Pompidou, l'èxit obre les portes a altres casos com aquest, com comenta Bernard Cholley, cap d'anestesistes:

"Estic sorprès per la valentia d'aquest pacient, que ha superat unes dificultats com aquestes."

En Jérôme va passar tres mesos a l'habitació de l'hospital sense cara, sense veure-hi, i sense poder sentir res ni parlar. Ara, encara hi és, pendent de tornar a casa, i renovat per fora i per dins.

"Tinc 43 anys. El donant en tenia 22, i això fa que em senti com si tingués vint anys menys."


Notícia relacionada: Èxit del primer trasplantament doble de mans en un nen

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut