Santa Coloma de Gramenet

Parlón paralitza tres projectes urbanístics de Santa Coloma de Gramenet

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha obert el procés per deixar en suspens tres projectes urbanístics impulsats per l'exalcalde Bartomeu Muñoz, empresonat pel "cas Pretòria". Es tracta dels plans de Singuerlín, el CIBA III -un dels que investiga el jutge Baltasar Garzón- i l'Àrea Residencial de Safarejos. En el ple extraordinari d'aquest dilluns, la nova alcaldessa, Núria Parlón, s'ha compromès a paralitzar-los "a la recerca del consens", davant les crítiques de l'oposició, que reclama al PSC un canvi de model de ciutat. El ple també ha escoltat les crítiques -i alguns elogis- de les 47 entitats ciutadanes que han demanat la paraula per passar comptes amb l'equip de govern.

Actualitzat
Núria Parlón ha anunciat que es convocaran dos plens a l'any "de control a l'acció de govern" i ha ofert als grups de l'oposició tenir representació a la junta de govern local per intentar assolir "el màxim consens polític". A més de comprometre's a difondre les conclusions de les auditories que estan fiscalitzant l'Ajuntament, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha fet el primer pas cap a la paralització dels tres projectes urbanístics esmentats.

Aquests gestos no han servit per aturar les crítiques de l'oposició. CiU ha reclamat "un canvi radical en el model de ciutat" i ha criticat que s'hagin destituït els responsables tècnics d'Urbanisme. "S'ha volgut presentar un cap de turc i han pagat justos per pecadors", ha conclòs el portaveu de la federació, Manel Olivés.

Des d'ICV-EUiA, Francesc Sánchez ha advertit que el consistori ha de tenir "parets de vidre i portes obertes" si vol recuperar la credibilitat. Precisament, el PPC ha denunciat la falta de transparència a la societat municipal Gramepark i ha criticat el "creixement vertical i especulatiu" durant el mandat de Muñoz, segons ha dit el portaveu, Alberto Carreiras.

En el torn d'intervenció de les entitats, destaquen les crítiques de la plataforma d'afectats per les expropiacions del Singuerlín, que han exigit l'anul·lació del pla. També els veïns de Safarejos han reclamat que s'aturi el projecte com a mínim fins a les pròximes eleccions municipals. Altres associacions han acusat el PSC de tenir "un búnquer" a Santa Coloma, de practicar l'amiguisme i d'haver instal·lat "la màfia" al consistori.

També s'han sentit alguns elogis, com el de la Coordinadora del Grup de Dones, que ha considerat Parlón "una autèntica líder" i l'Associació de Veïns Cal Calvet, que, això sí, ha demanat a l'alcaldessa "honradesa i humilitat".


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut