Washington

Obama proposa retallar un terç de les importacions de petroli pel 2020

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha proposat haver retallat un terç de les importacions de petroli del seu país el 2020. Per aconseguir aquest objectiu, el president ha proposat augmentar la producció nacional nord-americana de cru, mitjançant noves explotacions, així com incrementar l'ús d'energies netes, des dels biocombustibles fins al gas natural, cosa que ja havia anunciat en el seu discurs sobre l'Estat de la Unió al gener passat. Obama ha advocat també per la fabricació de vehicles que consumeixin menys petroli, recordant que el 70% del consum de cru s'empra en transport.

Actualitzat
En un discurs a la Universitat de Georgetown, on ha exposat les seves propostes sobre seguretat energètica ara que els preus del cru arriben a nivells rècord, Obama ha dit que l'any passat la producció petroliera nord-americana va assolir el nivell més alt des del 2003 i, per primera vegada en una dècada, el petroli importat va representar menys de la meitat del combustible líquid consumit. Els Estats Units, ha afirmat Obama, "estan asseguts sobre subministraments d'energia que esperen ser explotats". 

Pel que fa a l'increment de l'ús d'energies netes, des dels biocombustibles fins al gas natural, el president nord-americà ha dit que ha instruït els departaments d'Energia i Agricultura i la Marina perquè col·laborin amb el sector privat amb l'objectiu de crear "biocombustibles avançats" que puguin fer funcionar camions i avions de combat i comercials. En dos anys, ha promès, s'establiran almenys quatre biorefineries d'última generació.

També ha advocat per la fabricació de vehicles que consumeixin menys petroli, recordant que el 70% del consum de cru s'empra en transport. Pel 2015 s'ha fixat la meta d'aconseguir que un milió de vehicles elèctrics circulin per les carreteres dels EUA.

El president nord-americà també ha plantejat la necessitat d'estalviar energia i ha reiterat que el seu objectiu és que, el 2035, el 80% de l'electricitat provingui de fonts netes, d'energies renovables com l'eòlica, la solar o la nuclear. Pel que fa a aquesta última font d'energia, n'ha defensat l'ús malgrat els problemes causats a la central de Fukushima, al Japó, després del terratrèmol de l'11 de març passat. També ha recordat que ja ha encarregat una revisió de la seguretat de totes les plantes nuclears als EUA, i ha afegit que "incorporarem les lliçons i les conclusions del Japó a la nostra nova generació de centrals".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut