Barcelona

Nou servei de lloguer de bicicletes a Barcelona finançat per l'Àrea Verda

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha presentat avui el servei de lloguer de bicicletes, que sortirà aquest més a concurs públic. L'Àrea Verda d'aparcament de Barcelona es destinarà a finançar el nou servei públic que començarà a funcionar el primer trimestre de l'any vinent. Arrendar una bicicleta costarà un euro l'hora, i la primera mitja hora serà gratuïta per afavorir-ne l'ús en trajectes curts.

Actualitzat

L' alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el segon tinent d'alcalde i president de la Comissió de la Bicicleta, Jordi Portabella, han presentat avui el nou servei de lloguer de bicicletes. El servei és similar al que ja funciona en ciutats com Lió, Màlaga i Sant Sebastià.

Jordi Portabella ha destacat que la seva posada en marxa respon al "compromís amb la mobilitat adquirit amb la creació de l'Àrea Verda". L'alcalde Clos ha declarat que encara no se n'ha assegurat el cost i no es coneixerà fins que es resolgui el concurs.

L'alcalde ha assenyalat que l'empresa municipal BSM està elaborant el mapa dels punts d'estacionament i lloguer, que en la seva primera fase inclou 3.000 bicicletes i 259 punts de lloguer, que s'instal·laran en zones pròximes als transports públics.

Les bicicletes portaran un sistema de localització per GPS, seran fàcils de conduir, robustes i estaran en perfecte estat de manteniment. A més Portabella ha explicat que està previst crear bons de lloguer anuals, mensuals, setmanals i per a empreses i institucions a preu reduït.

Joan Clos està convençut que aquest nou servei tindrà molt d'èxit i així s'ampliarà en el futur de la zona plana cap a altres districtes de la ciutat.

Anar al contingut