Un elefant del parc de Chebera-Churchura
Etiòpia

Mor un turista espanyol travessat per l'ullal d'un elefant a Etiòpia

La família de la víctima, que l'acompanyava en el safari, va presenciar l'atac

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha confirmat aquest diumenge la mort d'un turista espanyol en un parc natural del sud d'Etiòpia. Un elefant el va envestir, el va trepitjar i la va clavar un ullal. No s'ha facilitat la identitat ni cap altra dada de la víctima.

El turista estava fent un safari amb la seva família al parc natural de Chebera-Churchura. Els fets van passar el 14 de juliol, però l'ambaixada espanyola a Etiòpia i el Ministeri d'Exteriors no ho han fet públic fins aquest diumenge.

Segons han explicat alguns testimonis als mitjans de comunicació d'Etiòpia, l'home s'havia acostat massa a una manada d'elefants per fotografiar-los i gravar un vídeo, sense fer cas a les advertències del guia que l'acompanyava. Va ser llavors quan un dels animals es va avançar i el va envestir. Després li va clavar un dels ullals i li va provocar la mort.

La família de la víctima mortal, que l'acompanyaven al safari, va presenciar l'atac.

L'ambaixada d'Espanya a Addis Abeba coordina les feines de trasllat del cos del turista i està en contacte permanent amb els seus familiars i amb les autoritats locals.

El parc de Chebera-Churchura està situat a 460 quilòmetres d'Addis Ababa, a la regió sud d'Etiòpia, entre les àrees de Debra i Konta. En aquest parc natural es poden veure exemplars de lleons, elefants, lleopards i búfals.

Anar al contingut