Barcelona

Montilla no permetrà cap retard en la negociació del finançament i Mas li demana que es reuneixi amb Zapatero

El president de la Generalitat ha insistit que en la negociació del nou finançament es complirà allò que marca l'Estatut, que el govern no permetrà que hi hagi cap mena de retard i que la negociació es farà de manera bilateral entre tots dos executius. Ho ha assegurat aquesta tarda en la sessió de control a l'executiu. El líder de CiU, Artur Mas, ha reclamat al president català José Montilla que negociï directament amb José Luis Rodríguez Zapatero. Montilla ha respost que tot el que està fent el conseller Castells ho fa a petició seva i que no busca una foto sinò resultats aconseguits treballant amb discreció.

Actualitzat

De la sessió de control han destacat tres preguntes dels grups parlamentaris: les referents a les mesures per afrontar la crisi econòmica, la llei de referèndums de Catalunya i les mesures per millorar l'ensenyament.

Pel que fa a les mesures del govern per afrontar la crisi, Montilla ha explicat que el govern destinarà 170 milions d'euros per fomentar l'ocupació. "El govern -ha dit- aposta clarament per polítiques socials. No ho dubti." I ha dit que per fer-ho amb garanties, Catalunya necessita un nou finançament, per la qual cosa "serem exigents per tenir-lo en els terminis que estableix l'Estatut".

Segons el president català, "els indicadors mostren un alentiment del creixement econòmic, però no estem en recessió. Pel contrari, partim de millors condicions per fer front a la crisi que en ocasions anteriors." Tot i això, Montilla ha explicat que el govern ha adoptat ja un paquet de mesures "i estem treballant per un canvi de model econòmic" que no depengui tant de la construcció. El pla de mesures, que ja va exposar el conseller Castells, inclou un total de 42 actuacions.

Pel que fa a la llei de referèndums, tant Ciutadans com el PP li han demanat a Montilla que digui si serà una llei pel dret a decidir. Montilla ha respost que encara no hi ha cap llei, ni cap avantprojecte de llei, i que de moment això no és una prioritat, tot i que és una previsió prevista a l'Estatut.

Pel que fa a l'ensenyament, Montilla ha dit que la futura llei d'educació de Catalunya mantindrà la immersió lingüística i ha assegurat, en una pregunta de Joan Puigcercós, que no tancarà el Batxillerat nocturn allà on hi hagi una demanda raonable.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut