Imatge d'arxiu de funcionaris
Els funcionaris ja havien recuperat la resta de percentatge pendent en anys anteriors
Madrid

La Moncloa autoritza a pagar als funcionaris catalans el 20% de la paga extra del 2012

La Generalitat ja s'havia compromès a retornar aquest percentatge durant el 2018 però l'aplicació del 155 havia deixat la decisió en mans de l'executiu espanyol

Actualitzat

El govern espanyol ha autoritzat a pagar als funcionaris catalans el 20% de la paga extra del 2012 que encara no havien cobrat, segons ha anunciat el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo. És la part restant de la paga extra que els funcionaris van deixar de cobrar per, ha afirmat el ministre, la situació econòmica i l'elevat dèficit.

"Va caldre adoptar mesures extraordinàries per afrontar el dèficit desbocat del govern anterior".

Méndez de Vigo ha anunciat que s'ha donat llum verda al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per fer la transferència d'aquest pagament cap als treballadors públics catalans. Una decisió amb què l'executiu espanyol, ha dit, compleix el seu compromís de revertir aquesta situació quan fos possible.

"Vam quedar aleshores que revertiríem la situació quan fos possible. L'hem anat revertint en molts altres camps. També quedava pendent aquí a Catalunya i altres comunitats el pagament del 20% i s'ha autoritzat al ministre d'Hisenda perquè ho porti a terme".

 

La Generalitat ja s'havia compromès a retornar aquest percentatge durant el 2018, però l'aplicació del 155 havia deixat la decisió en mans de l'executiu espanyol.

 

Notícia relacionada: Funcionaris de la Generalitat alerten sobre el 155: "No podem aguantar més"

 

Els funcionaris ja havien recuperat la resta de percentatge pendent en anys anteriors. El març del 2015 van rebre el 24,04%, el novembre del 2016 el 20,77% i el març del 2017 el 34,42%.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut