Tot i que alguns països, com el Regne Unit, es van comprometre a enviar vaixells al Mediterrani, MSF ho considera insuficient (Reuters)
Tot i que alguns països, com el Regne Unit, es van comprometre a enviar vaixells al Mediterrani, MSF ho considera insuficient (Reuters)

Metges sense Fronteres enviarà dos vaixells al Mediterrani per rescatar immigrants

RedaccióActualitzat

Metges sense Fronteres (MSF) ha decidit posar en marxa una operació inèdita i actuarà en alta mar per rescatar immigrants. L'ONG tindrà d'aquí a unes setmanes dos vaixells al Mediterrani per socórrer persones.

"Hem arribat a un punt que, si ja havent-hi "Mare Nostrum", l'any passat, hi va haver 3.000 morts, aquest any, sense "Mare Nostrum", què passarà?", es preguntava Mònica Castellarnau, coordinadora d'accions humanitàries de l'entitat. "No ens podem esperar que ens arribin més cossos. Per a nosaltres, això és una crisi humana, una crisi de refugiats. Nosaltres ens fiquem on sigui per ajudar-los, doncs, en aquest cas, tot i que és inèdit per a nosaltres, ens fiquem al mar", ha afegit Castellarnau en un debat al Centre d'Estudis Internacionals de Barcelona, el CIDOB.

Metges sense Fronteres alerta que es tracta de la crisi humana i de refugiats més greu d'Europa des de la Segona Guerra Mundial. Una situació urgent, que necessita una resposta ràpida. Per això, col·laboraran amb una entitat privada que treballa amb els guardacostes italians. 

L'any passat, 3.500 persones van morir al Mediterrani. En el primer trimestre d'enguany ja hi han perdut la vida 1.700. Des de Metges sense Fronteres reclamen un corredor segur i legal perquè els refugiats puguin sortir dels seus països, sense haver de passar per les màfies, que cada vegada estan més organitzades.

Anar al contingut