Nova York

Maragall ratifica des de Nova York que l'esforç de l'Estatut no va valer la pena

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall s'ha ratificat des de Nova York en les paraules que van encendre la polèmica a Catalunya i ha tornat a dir que l'esforç per aprovar el nou Estatut "no va valer la pena". "És molt difícil penedir-se del que hom creu", ha assegurat Maragall en ser preguntat sobre si, després de les nombroses crítiques rebudes, inclosa la de José Montilla, lamentava haver dit que la reforma de l'Estatut va ser un error.

Actualitzat

"Es va complicar molt i la modificació de l'article 2 de la Constitució ja ho hauria dit tot, sense necessitat de tants articles i d'haver passat tantes dificultats perquè, a última hora, s'arribi a una cosa tan evident com el reconeixement que a Espanya hi ha nacions", ha aprofundit Maragall, que s'ha mostrat esperançat que "les coses acabin bé" i que les seves paraules serveixin perquè "els que ho poden complicar, no ho compliquin i es vegi la llum al final del túnel i perquè a Madrid s'adonin de com seria de greu un resultat negatiu en l'àmbit judicial per a l'aprovació de l'Estatut". Una possible sentència d'inconstitucionalitat contra l'Estatut seria, segons Maragall, "difícil d'entendre".

Maragall ha fet aquestes declaracions en el recital que la mallorquina Maria del Mar Bonet i el català Miguel Poveda han ofert conjuntament a Nova York. L'encara president del PSC ha recordat que les seves intencions amb l'Estatut eren canviar Espanya, un objectiu que no tenen altres forces polítiques catalanes: "Com sempre ha dit Convergència i Unió, no hem d'intentar convèncer la resta d'Espanya d'alguna cosa que no entendran, hem de suportar-nos educadament, una cosa que van posar en pràctica Pujol i González".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut