Palma de Mallorca

L'exalcalde d'Andratx diu que hi havia una trama en contra d'ell

Ha començat el judici d'una de les 67 causes del sumari del cas de corrupció urbanística més important de les illes Balears. L'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, ha declarat aquest dilluns per explicar la construcció del seu xalet en una finca classificada com a àrea rústica d'interès paisatgístic. Hidalgo ha assegurat que pensava que la construcció "era legal" i ha dit que a Andratx hi havia una trama en contra seu. La fiscalia l'acusa de falsificació de documents oficials, prevaricació urbanística i contra l'ordenació del territori. Després ha declarat l'exassessor d'Urbanisme del municipi, Jaume Massot, que ha explicat que la seva feina era supervisar que els expedients fossin correctes.

Actualitzat

Eugenio Hidalgo es va fer construir un habitatge en una zona rural però, a l'hora de demanar la llicència, ho va fer dient que volia fer unes obres d'ampliació d'un magatzem agrícola. L'acusació ha presentat com a proves fotografies de la finca i unes converses telefòniques punxades. S'hi sent Hidalgo afirmant que vol comprar un poni i sacs de farratges per fer que la construcció tingui l'aparença d'una granja. Així podria justificar l'edificació en una àrea rústica i evitar qualsevol problema davant una inspecció.

Preguntat sobre això, l'exalcalde ha dit que el poni era un regal per al seu nét i els farratges eren perquè als terrenys hi havia hagut animals. Eugenio Hidalgo ha negat que construís el seu xalet en una àrea rústica "amb la intenció que el seu ús fos particular". A més, ha afegit que en tenir la llicència de la Comissió d'Urbanisme municipal per ampliar un magatzem agrícola, va pensar que "era legal" edificar i ha assegurat que tot és una trama en contra seu. "Jo a l'Ajuntament d'Andratx he estat venut", ha dit l'exregidor. Sobre la destrucció de documents, Hidalgo ha assegurat que només va eliminar "fotocòpies de les actes" del consistori però cap document oficial.

A banda d'Hidalgo, també són jutjats en aquesta causa l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot i l'exvigilant d'obres municipal, Jaume Gibert. Massot ha declarat a la tarda i ha argumentat que la seva feina es limitava a "supervisar" els expedients municipals amb "l'únic interès" que les coses "funcionessin". Massot, exassessor d'Urbanisme del consistori, ha afirmat que, després d'haver sortit de l'Ajuntament, li consultaven diversos aspectes dels expedients i que tenia la impressió que "allò era un veritable desastre".

Ha remarcat que es limitava a aconsellar "i no a firmar" els expedients i que, si hi detectava infraccions, donava consells sobre com corregir-les. A més, ha dit que, si s'hagués adonat que l'obra no era un magatzem agrícola sinó un xalet, hauria advertit Hidalgo "que no ho podia fer".

Aquesta és la primera causa de les 67 que es jutjaran per l'anomenat "cas Andratx", la trama de corrupció urbanística més important detectada a les illes Balears.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut