Itàlia

L'esquerra guanya les regionals a Itàlia encara que la dreta avança posicions

A Itàlia l'esquerra ha guanyat, però ha perdut pes en els comicis regionals. Finalment, l'esquerra s'ha imposat en 7 de les 13 regions on s'han fet els comicis, mentre que la coalició de dretes -liderada pel partit de Silvio Berlusconi- ha guanyat en 6, 4 més de les que tenia fins ara. Els comicis s'han caracteritzat per una abstenció elevada i, sobretot, pel fort impuls que ha tingut la Lliga Nord d'Umberto Bossi, que s'ha convertit en la força més votada a totes les regions del nord d'Itàlia.

Actualitzat
En una primera compareixença de premsa, Enrico Letta, vicesecretari del Partit Demòcrata, de centreesquerra, ha anunciat que les dades disponibles mostren que el centreesquerra s'ha endut la victòria en uns comicis marcats per l'alta abstenció. Amb les primeres projeccions de vot, Letta ha donat un resultat de 7 regions per al centreesquerra i 4 per  al centredreta, amb 2 de dubtoses: el Piemont i el Laci, protagonista en els darrers mesos de diversos escàndols.

A l'espera de la confirmació oficial, tot apunta que la dreta ha revalidat la victòria a les 2 regions on ja governava -la Llombardia i el Vèneto- més les de la Campània i Calàbria, al sud del país i que, finalment, també s'hauria adjudicat el Piemont (al nord) i el Laci, ambdues fins ara en mans del centreesquerra. 

A banda de les regionals, també se celebren eleccions a 4 províncies i 462 ajuntaments en els quals, segons el Ministeri de l'Interior, el percentatge de participació ha estat del 65%, 7 punts menys que a les eleccions del 2005.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut