Primera Divisió

L'Espanyol goleja el Celta (1-5) i aconsegueix una victòria molt important

L'equip català ha obtingut un triomf contundent a Balaídos sobre un rival directe en la zona baixa de la taula. Tamudo, que ha fet un gol de videoteca i ha transformat un penal, ha estat l'artífex d'una victòria que permet als blanc-i-blaus continuar somiant en la permanència. Hadji, que ha aprofitat un error del porter Pinto, Sergio, en pròpia porteria, i Vignal han fet els altres gols espanyolistes. Els de Luis Fernández, que han estat molt ordenats i han jugat un partit molt seriós, es posen a només tres punts de la salvació.

Luis Fernández ha apostat a Balaídos pel mateix onze inicial que va guanyar el València en l'última jornada de Lliga. El Celta, que només ha guanyat dos partits a casa des de començament de temporada, ha fet una primera part molt fluixa. L'Espanyol, ben ordenat, ha anat amunt durants els primers 45 minuts. Els blanc-i-blaus deixaven que els gallecs portessin la iniciativa del joc per sorprendre'ls amb contraatacs conduïts per De la Peña i finalitzats per Tamudo. El primer xut del davanter espanyolista, en el minut 13, l'ha refusat el porter Pinto. En el 25, Milosevic ha donat un avís, amb un xut des de fora de l'àrea sense problemes per a Lemmens. Abans de la mitja hora de partit ha arribat el que pot ser un dels gols més bonics d'aquesta Lliga. La jugada ha començat amb una passada cap a la punta esquerra de l'atac espanyolista. Tamudo, al primer toc, s'ha fet una auto-passada amb l'esperó que li ha servit per superar el defensa, ha corregut en paral·lel a la línia de fons i així que ha entrat a l'àrea ha empalmat un xut amb la cama dreta. La pilota ha superat Pinto i ha entrat per l'escaire, després de picar el travesser. Un golàs. Un gol d'aquells que, si l'hagués fet un "galàctic", el repetirien mil i una vegades. El Celta s'ha estirat una mica, però sense excessiu perill. Només una rematada innocent d'Ángel que Lemmens ha enviat a córner. Quan tot feia pensar que el primer temps acabaria amb el 0 a 1, l'equip gallec ha regalat el segon gol a l'Espanyol. Pinto s'ha complicat la vida, s'ha equivocat en la passada amb el peu i Hadji, amb la porteria buida, només ha hagut d'enviar a gol. Antic ha fet entrar Edu i Pinilla en el descans. El primer quart d'hora de la segona meitat ha estat un atac constant del Celta, que ha disposat de bones ocasions. Pinilla, amb una vaselina al travesser, i Luccin, amb un xut de fora de l'àrea que ha parat Lemmens, han tingut les millors oportunitats. Però l'Espanyol no volia patir avui i en una jugada individual de Tamudo ha arribat el penal comès per Sergio al de Santa Coloma. El mateix Tamudo l'ha transformat i ha assegurat, en el minut 20 de la segona part, la victòria blanc-i-blava. Els gallecs s'han rendit, han aixecat els braços i fins i tot Sergio s'ha fet un gol en pròpia porteria. Fredson ha xutat una falta de molt lluny i el central de Celta ha desviat la pilota a la xarxa. El cinquè gol de l'Espanyol, l'ha fet Vignal, després d'una centrada de Maxi. La joia no ha estat completa, perquè Edu, en temps d'afegit, ha fet el gol de l'honor del Celta i ha igualat el "goal average" particular entre els dos equips.