Madrid

Les associacions de consumidors aconsellen no començar tractaments a Vitaldent

El propietari de les clíniques, Ernesto Colman, un dels tretze detinguts per frau i blanqueig de capitals, anava en jet privat i col·leccionava cotxes i finques, entre elles el llogaret abandonat de Montgarri, a prop de Baqueira-Beret

RedaccióActualitzat

L'endemà de la detenció de tretze directius de la cadena de clíniques dentals Vitaldent, les associacions de consumidors recomanen als usuaris que no iniciïn tractaments als seus establiments. Malgrat que la fiscalia assegura que l'operació d'aquest dimarts no interromp el funcionament de les clíniques, l'OCU i Facua demanen als usuaris que siguin molt prudents, que no continuïn pagant si els deixen d'atendre i que demanin tota la documentació per escrit.

Als detinguts, entre els quals hi ha el propietari Ernesto Colman, se'ls acusa de blanqueig de capitals i d'un frau als franquiciats que podria pujar fins als 10 milions d'euros. L'operació es va precipitar aquest dimarts perquè la policia temia la fugida de Colman i el tancament sobtat dels negocis.

El màxim responsable de Vitaldent viatjava en helicòpter i jet privat i col·leccionava cotxes i finques. De fet, ha aparegut moltes vegades a la llista de les fortunes d'Espanya. Fa nou anys va adquirir Montgarri, un llogaret abandonat de la Vall d'Aran, a set quilòmetres de Baqueira-Beret. El va comprar per 5,5 milions d'euros. El seu objectiu era construir un complex d'ecoturisme, però no ho va poder fer perquè hi ha una normativa que impedeix l'actuació urbanística.

Ernesto Colman va néixer a la capital de l'Uruguai, Montevideo, fa 54 anys i va arribar a Espanya el 1989 per fundar la seva primera clínica a Madrid. Des de llavors ha estès el seu negoci per tot l'Estat, amb més de 400 clíniques dentals, amb una facturació d'uns 500 milions d'euros. També té establiments a Itàlia i Polònia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut