Giorgio Orsoni, alcalde de Venècia (a la dreta).
Giorgio Orsoni, alcalde de Venècia (a la dreta).
Venècia

L'alcalde de Venècia, Giorgio Orsoni, anuncia la seva dimissió per acusacions de corrupció

L'alcalde de Venècia, Giorgio Orsoni, imputat en un cas de corrupció que esquitxa polítics i empresaris, ha dimitit tot i que feia ben poc que deia que no pensava fer-ho

RedaccióActualitzat

El primer ministre Matteo Renzi ha presentat un decret llei per combatre la corrupció a Itàlia. Són un paquet de mesures que, entre altres coses, atorguen un poder més gran a l'Autoritat Nacional Anticorrupció, l'òrgan presidit pel magistrat italià Raffaele Cantone.

Amb aquestes mesures, el primer ministre també ha forçat la dimissió de l'alcalde de Venècia, imputat en un cas de corrupció que esquitxa polítics i empresaris. D'aquesta manera Renzi ha volgut demostrar mà dura fins i tot dins del seu partit.

Giorgio Orsoni, l'alcalde de Venècia, va ser detingut el 4 de juny amb 34 persones més en una operació anticorrupció, i ara està en llibertat amb càrrecs.

Orsoni ha dimitit com a alcalde de Venècia tot i que feia ben poc que deia que no pensava fer-ho. És del Partit Democràtic, de centreesquerra, igual que el primer ministre Matteo Renzi.

A Giorgio Orsoni se l'acusa de rebre 110.000 euros de finançament il·legal per a la seva campanya l'any 2010. La culpa la té l'"acqua alta" de la ciutat dels canals, o més ben dit, el faraònic projecte de dics en contenció anomenat Moisès, que ha d'evitar les inundacions regulars i la destrucció progressiva d'aquesta ciutat museu.

El consorci d'empreses Nova Venècia, que construeix el Moisès, corrompia polítics i funcionaris. Els escàndols econòmics en grans obres com aquesta, o l'Expo de Milà de l'any vinent, segueixen sent una taca negra en l'índex de corrupció que viu Itàlia.

Un cop fort per a Renzi, ja que en aquest cas la corrupció prové d'un càrrec del seu mateix partit.

Anar al contingut