La planta Ercros, a Flix, en una imatge d'arxiu
La planta Ercros, a Flix, en una imatge d'arxiu
Flix

L'alcalde de Flix adverteix Ercros que li exigirà que pagui la contaminació de la planta si no retira l'ERO

L'Ajuntament de Flix, a la Ribera d'Ebre, amenaça Ercros de fer-li pagar per la contaminació que origina la planta si no retira l'ERO que preveu deixar sense feina tres quartes parts de la plantilla. Aquesta és la posició que ha defensat l'alcalde en el programa "Esfera pública" de Catalunya Informació.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Flix amenaça el grup químic Ercros de fer-li pagar per la contaminació que provoca la planta en el cas que no retiri l'ERO. Ercros va anunciar que deixarà sense feina tres quartes parts de la plantilla. És la postura que ha defensat l'alcalde de Flix, Marc Mur, que ha assegurat que té el suport de la Generalitat per obrir aquesta via de confrontació amb l'empresa.

En declaracions a Catalunya Informació, l'alcalde s'ha mostrat disposat a exigir a Ercros que faci front als costos dels llots tòxics que s'acumulen a l'embassament en cas que l'expedient de regulació tiri endavant com està plantejat. Per Marc Mur, aquesta és una opció que té el vist-i-plau del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila: "Tenim el seu compromís. Davant nostre ha donat les indicacions oportunes: 'Portin tot el que estigui relacionat amb Ercros i els temes mediambientals'".

Per aquest divendres s'ha convocat la primera reunió de negociació de l'ERO a Madrid, després que Ercros va anul·lar ahir la reunió fixada al Departament d'Empresa a Barcelona. Des del grup químic no hi ha la intenció de fer marxa enrere ni es preveu que hi hagi acomiadaments més esglaonats, com proposen l'Ajuntament de Flix i els sindicats. Ho explica Teresa Conesa, secretària general de la companyia: "Abans de presentar aquest pla de reestructuració, l'empresa ha estudiat molts escenaris i ha analitzat molt a fons la situació actual, els costos de la companyia, les perspectives, les possibles sortides, i la veritat és que el pla que hem presentat és el que té menys impacte en l'estructura de l'empresa pel que fa als llocs de treball".

Els treballadors continuen fent mobilitzacions a Flix i ja preparen la manifestació de dilluns a Barcelona. De moment han omplert tretze autocars. La Generalitat proposarà mesures de reindustrialització especials per a la zona si no es pot evitar l'ERO.





Anar al contingut