Barcelona

La fiscal superior de Catalunya atribueix l'increment de morts per violència de gènere a l'augment d'immigrants

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha atribuït l'increment de víctimes mortals per violència de gènere a l'augment de la població, sobretot, la immigrant. Compte ha explicat que el 30% de casos de violència de gènere detectats l'any passat a l'Estat espanyol van ser protagonitzats per parelles estrangeres, mentre que l'any 2006 el percentatge va ser 12 punts inferior. Segons la fiscal superior de Catalunya, això es deu al fet que a Espanya "hi ha hagut una evolució social que persones que vénen d'altres països no han tingut temps de fer".

Actualitzat

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha afirmat que "és cert que les xifres de morts s'incrementen, però també és cert que hi ha hagut un increment de la població i que el 30% de la violència masclista és obra d'estrangers". Per Compte, això té una explicació clara: a Espanya "hi ha hagut una evolució social que persones que vénen d'altres països no han tingut temps de fer".

Més contundència

La fiscal s'ha mostrat satisfeta pel "pas de gegant" que ha significat la creació de jutjats específics per tractar casos de violència de gènere. Segons Compte, ara "ja no hi ha sensació d'impunitat". "És cert que el nombre de morts continua creixent, però també és cert que la resposta és ara més contundent".

Malgrat el "pas de gegant" fet fins ara, Compte és conscient que cal millorar alguns aspectes per poder actuar amb més eficàcia. La fiscal ha reclamat més jutjats específics per a dones víctimes de maltractaments i també més mitjans per poder controlar l'execució de les sentències.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut