Barcelona

La CUP admet tensió interna i preveu un resultat ajustat en l'assemblea de diumenge

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha dit que espera que diumenge la votació sobre la proposta d'acord de Junts pel Sí no provoqui la ruptura de l'organització

RedaccióActualitzat

Totes les mirades estaran centrades diumenge en l'assemblea de la CUP, que s'ha de pronunciar sobre la proposta d'acord de Junts pel Sí i la investidura d'Artur Mas. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la diputada de la CUP Eulàlia Reguant pronostica un resultat ajustat. I també reconeix que estan vivint una forta tensió interna per la decisió que han de prendre, sobretot per acceptar o no la presidència d'Artur Mas. Entén que hi ha una part dels militants -sobretot els agregats al corrent d'Endavant- que encara no accepten la proposta presidencial, però que una altra part que sí que l'avalen. En tot cas, Reguant espera que la decisió no provoqui la ruptura de l'organització:

"Això tensiona i, evidentment, qualsevol decisió pot generar algunes baixes, però esperem que diumenge en el debat puguem fer un relat conjunt i sobretot aquest carril central que és el que fa un mes que estem buscant perquè no hi hagi una fractura de 50-50 dins l'organització."

Sense definir quin bloc guanyarà, la diputada de la CUP ha assegurat la cohesió del partit passi el que passi:

"Un 60-40 pot passar, evidentment, però no crec que això signifiqui el trencament de l'organització. Fa dies que parlem, ahir vam fer assemblees territorials, i tothom té clar que també és important salvaguardar la candidatura, salvaguardar el concepte i la idea de la unitat popular que fa anys que estem treballant."

I de cara a la votació de diumenge, Reguant explica:

"Està previst que sigui a mà alçada perquè la CUP sempre ha pres les decisions a mà alçada. Però els estatuts interns diuen que el 25% de la gent pot sol·licitar vot secret. Per tant, si el 25% ho sol·licita, serà vot secret."

Eulàlia Reguant ha assenyalat que si diumenge l'assemblea decideix no investir Mas com a president i Junts pel Sí no fa més propostes, caldrà convocar noves eleccions.

A l'assemblea hi participaran 3.577 persones, i finalment es farà a Sabadell, a la pista d'atletisme coberta, perquè s'ha superat l'aforament de l'espai de Girona on s'havia anunciat inicialment que es faria. El procés d'inscripció es va tancar dimarts a la nit, i s'hi podien apuntar els 2.000 militants de les CUP locals i també els activistes i simpatitzants de les organitzacions que col·laboren amb les CUP o que formen part de la candidatura CUP-Crida Constituent, que es va presentar a les eleccions del 27 de setembre.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut