La CE dóna un any més a Espanya per complir el dèficit i ajorna la decisió sobre una possible multa al juliol

Espanya va tancar el 2015 amb un dèficit de les administracions públiques del 5% del PIB, vuit dècimes per sobre del compromís amb Brussel·les

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea dóna un any més de marge a Espanya per què compleixi amb el dèficit. Brussel·les ha decidit ajornar també fins després de les eleccions generals la decisió sobre si l'ha de multar o no per no haver-lo rebaixat del 3% del PIB. Un escenari que el govern en funcions volia salvar. Espanya va tancar el 2015 amb un dèficit de les administracions públiques del 5% del PIB, vuit dècimes per sobre del compromís amb Brussel·les.

El comissari d'Afers Econòmics ha evitat constatar, de manera oficial, que Espanya no ha adoptat les mesures requerides per corregir la desviació del dèficit de l'any passat, de manera que ha evitat activar el mecanisme sancionador i la multa que se'n derivaria, de fins al 0,2%t del PIB.

A banda de les eleccions espanyoles, en la decisió de Brussel·les pesa també el referèndum del Regne Unit. La imatge d'una Brussel·les posant multes no és la millor, diuen, per als partidaris del "sí".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut