Membres de la candidatura de Junts per Catalunya, la nit electoral (ACN)
Membres de la candidatura de Junts per Catalunya, la nit electoral (ACN)

JxCAT diu que "només té un pla": la investidura de Puigdemont

Al matí, el diputat d'ERC Gabriel Rufián assenyala Junqueras com "el pla B" si finalment no es pot materialitzar la investidura de Puigdemont

Actualitzat

Junts per Catalunya ha avisat aquest dijous que "només té un pla" després de les eleccions del 21D: la investidura del seu cap de llista, Carles Puigdemont. En una comunicació interna enviada als candidats de la seva llista, JxCAT afirma que "qualsevol altre pla és acceptar el 155".

"Reiterem que només existeix un pla: restituir el president Puigdemont i el govern legítim. Qualsevol altre pla és donar per bo el cop d'estat de Rajoy i no respectar els resultats de les eleccions."

Sense mencionar explícitament Oriol Junqueras, JxCAT indica que no cauran "en la trampa que està fomentant l'estat espanyol d'enfrontar el president i el vicepresident". A més, assenyala que "la prioritat és constituir la mesa del Parlament, i que aquesta tingui majoria independentista".

La candidatura que va quedar en segon lloc el 21D explica que ja hi ha hagut els "primers contactes amb ERC i la CUP" en unes reunions "preliminars" que volen "que siguin discretes perquè siguin fructíferes". Assegura que també mantindrà contactes amb els comuns.

Junts per Catalunya exigeix a l'estat espanyol "l'acceptació i aplicació dels resultats electorals de les eleccions que han convocat ells" i li reclami que posi "fi al cop d'estat" que creuen que va suposar l'aplicació de l'article 155. La candidatura independentista també considera que és Rajoy "qui ha d'explicar com es dona compliment al que han votat els catalans".

Rufián: "El pla B és Junqueras"

Al matí, el diputat d'Esquerra a Madrid Gabriel Rufián ha assenyalat Oriol Junqueras com "el pla B", si finalment no es pot materialitzar la investidura de Puigdemont.

"El pla A era el president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont. Era restituir tot el govern legítim de Catalunya, tornar a l'statu quo previ al cop d'Estat del club del 155. El pla B és el senyor Junqueras. És el vicepresident legítim de la Generalitat i per a nosaltres el més semblant, si Puigdemont no pot tornar, a restituir el govern legítim seria fer el vicepresident president, és de pur sentit comú."

Sobre la possibilitat de ser a prop d'arribar a un acord per al govern de la Generalitat, Rufián ha assenyalat que "les forces polítiques independentistes catalanes han demostrat des de posicionaments ideològics molt diferents que sempre es posen d'acord, i jo espero el millor i estic convençut que arribaran al millor acord".

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut